II. Pálinkanapi Szakmai konferencia
A Pálinka Nemzeti Tanács tisztelettel meghívja Önt a II. Pálinkanapi Szakmai Konferenciára.
A konferencia időpontja: 2023. december 6.
Helye: MATE – Budai Campus, Budpest, Villányi út 29-43.
PROGRAM
MEGNYITÓ
9:30 – 9:35
Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke
KÖSZÖNTŐK
9:35 – 9:50
Dr. Nagy István agrárminiszter
Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár-és Elettudományi Egyetem rektora
Dr. Friedrich László egyetemi tanár, a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének igazgatója
ELŐADÁSOK
9:50 – 10:15
Pálinka jelölés kérdései
Előadó: Barátossy Gábor, a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal Általános Ellenőrzési Igazgatóság Borászati és Alkoholos Italok Ellenőrzési Osztály vezetője
10:15 – 10:55
EPR – DRS jelenlegi állása, további kilátások
Előadó: Ágoston Krisztián, Leitner+Leitner Tax Kft., Senior adótanácsadó
10:55 – 11:20
Zugfőzés a magánfőzés árnyékában
Előadó: Béli Géza, a Pálinka Nemzeti Tanács alelnöke
11:20 – 11:50
KÁVÉSZÜNET
11:50 – 12:15
Újdonságok a segédanyagok területén
Előadó: Dr. Kovács Tamás, Kokoferm Kft. ügyvezetője
12:15 – 12:40
Metanol csökkentésének lehetséges megoldásai
Előadó: Kovács András, a Hagyó Kft. ügyvezetője
12:40 – 13:05
Cefremoslék hasznosítás lehetőségei, szabályozási háttere és jövőbeni megoldások
Előadó: Dr. Aleksza László, egyetemi docens és Varga Zsolt, a Környezetvédelmi Intézet, Környezetanalitikai és Környezettechnológiai Tanszékének munkatársai
13:05 – 13:30
A pálinkával kapcsolatos fogyasztói attitűdök
Az attitűd komponensek szerepe a pálinka imázsában Előadó: Dr. Totth Gedeon címzetes főiskolai tanár és Mucha László doktorandusz
13:30 – 14:00
Kerekasztal beszélgetés:
Erjedésipari szakképzések
Oktatás – Szakképzések kapcsolata
MATE-KMASZC-Török János ROK-NAK
14:00 – 15:00
EBÉD
Jelentkezni a pnt.titkarsag@palinkanemzetitanacs.hu mail-címen lehet, név, cím, számlázási cím elküldésével.
A konferencia részvételi díja: 12 500 Ft +Áfa.
Kapcsolódó cikkeink
A legrangosabb pálinkaverseny
Június végén a Magyar Tudományos Akadémián zajlott a májusban Csopakon…
Tovább olvasom >Veszélyben a pálinka: a klímaváltozás új gyümölcsöket kényszerít a főzdékbe
A klímaváltozás komoly hatással van a hagyományos pálinka alapanyagokra, ami…
Tovább olvasom >Egy kupica bizonytalanság
A válságok, hiányproblémák, infláció ellenére tartják még magukat a kereskedelmi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >