Így rendeltünk és fizettünk nyáron
A magyarok nyáron is előszeretettel rendeltek ételt házhoz, a vásárlói kosár mérete a kánikula hatására sem csökkent. Reggelire átlagosan 3500 forintot költöttünk, az ebéd a 4000-et is elérte, a vacsora ára pedig 4200 forint is lehetett a rendelőknél.
A hamarosan foodpandaként működő szolgáltatás 6000 éttermi partnere mellett ma már több mint 500 partnerüzletből kérhetnek a megrendelők házhozszállítást akár 30 percen belül.
A rendelt ételt legszívesebben készpénzmentesen fizették a rendelők, az online fizetések aránya az idei év minden hónapjában meghaladta a 80 százalékot. A webes ételrendelés felpörgése összefügg a pandémiával: a Fizetési Élmény Riport szerint a magyarok 15 százaléka gyakrabban rendel online élelmiszert a világjárvány kitörése óta. Kezdenek megtörni a korosztályok digitalizáltságáról szóló mantrák: a pandémia miatt bekövetkező változások az idősebb korosztályt is behúzták az e-kereskedelembe, olyannyira, hogy a hetente online vásárlók között az 55-60 év közöttiek vezetik a rangsort.//
Kapcsolódó cikkeink
1,25 milliárd dollárért veszi meg az Uber a foodpanda Taiwant
1,25 milliárd dolláros megállapodást kötött az Uber a Delivery Hero…
Tovább olvasom >Kiugróan növekszik a csípős ételek iránti igény hazánkban
A magyarok számára elképzelhetetlen a konyha csípős íz nélkül, ráadásul…
Tovább olvasom >Csökkenőben a belga sörkivitel
Immár harmadik éve csökken a belga sörexport volumene. Az országon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >