Így lesz ház a whisky-gyűjteményből

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 09. 14. 11:00

Egy Matthew Robson nevű, a dél-angiliai Somersetben élő fiatal férfi születése óta minden egyes születésnapjára egy üveg 18 éves, a Macallan nevű, híres és elismert termékeket gyártó whiskyüzemből származó italt kapott édesapjától. A jó minőségű alkoholos nedűt felnövekedve sem fogyasztotta el, viszont a gyűjteményt eladva vesz házat árából – írja a CNBC nyomán az origo.

A férfi apja, Pete, a legidősebb fiúgyermekével indította útjára ezt az azóta családi hagyománnyá vált szokást, majd folytatta a fiúk húgánál is. Egyedül középső fiának, Matthew-nak ajándékaira 5000 font körüli összeget költött.

Az apa azt tervezte, hogy valamennyi gyermeke esetében, azok 18. életévük betöltéséig, összesen 18 üveg whiskyvel ajándékozza meg őket fejenként. Előfordult azonban, hogy ezt nem minden évben tudta teljesíteni, és miközben később hónapokon át a megfelelő palack után kutatott, szembesült azzal, hogy
A WHISKYFAJTA ÁRA JELENTŐSEN MEGEMELKEDETT, AMI ÍGY MÁR KIVÁLÓ BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGET IS JELENTETT.

Kiderült az is, hogy a középső fiú, Matthew, elég egyértelmű nyomás alá került apjától azzal kapcsolatban, hogy amikor már fogyaszthatott volna alkoholt, akkor se nyissa ki az ajándékba kapott üvegeket.
VÉGÜL A FIATALEMBER EGYBEN KÍNÁLTA FEL A GYŰJTEMÉNYT ELADÁSRA, ÉS EGY TENGERENTÚLI VÁSÁRLÓ EL IS VITTE A KÜLÖNLEGES WHISKYKET 44 EZER FONTÉRT, AZAZ NAGYJÁBÓL 18 MILLIÓ FORINTÉRT.

Az üzlet lebonyolításához egy profi whisky-bróker segítségét is igénybe vették, aki elmondta: több száz alkalommal bonyolított le eladásokat a „Macallan 18” palackokból, de ekkora gyűjteménnyel még soha nem találkozott.

A fiatalember – aki amúgy egy élelmiszeripari vállalat műszakvezetője – elmondta: úgy érzi, ez a tökéletes alkalom arra, hogy önálló otthont vegyen magának.
AZ EHHEZ SZÜKSÉGES PÉNZ MAGJÁT A WHISKYBŐL SZÁRMAZÓ BEVÉTEL JELENTI, azt felhasználva leelőlegezheti kicsiny, de mégis csak saját új otthonát, amihez fel tudja használni egyébként meglévő vállalati részesedéseit is egyes tőzsdén jegyzett cégekben. Kedvező számára a helyzet azért is, mert a brit pénzügyi kormányzat júliusban bejelentette, hogy eltörölnek bizonyos illetékeket, hogy fokozzák a gazdasági aktivitást a járvány után, ami az ingatlanpiac lendületét is segítheti.

A Macallan 18 egy üvege egyébként most 300 font körüli összegért kapható, ami elég jelentős növekedés ahhoz képest, hogy amikor a fiatalember apja elkezdte azokat születésnapjaira ajándékozni, az ár még csak 21 font volt. (origo)

 

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink