Így csökkentik a kiskereskedők az élelmiszerhulladékot
A kiskereskedők a világon mindenhol újabb és újabb kampányt indítanak annak érdekében, hogy fenntarthatóbbak legyenek. Számos ilyen kezdeményezésnek az élelmiszerhulladék áll a középpontjában. Alább négy kiskereskedő módszerét ismerhetjük meg.
A Kaufland a Too Good To Go-val lépett partnerségre, amely közvetlenül az adott bolt zárása előtti 15 percben kínálja termékeit csökkentett áron. A vásárlók egy appon keresztül ellenőrizhetik, mi lesz olcsóbb az adott napon, majd a kiválasztott Kaufland snack bárjában felvehetik a kívánt termékeket 15 perccel zárás előtt.
A holland Ahold Delhaize 2030-ig 50 százalékkal szeretné csökkenteni élelmiszerhulladékát. A kiskereskedő elsősorban a túlrendeléseken akar változtatni, hogy limitálja a feleslegesen meghozatott áruk szemétbe kerülését. A cég ezen kívül több helyi közösséggel is partnerségre lépett hogy nekik adományozza az eladatlan élelmiszert.
A Tesco is igyekszik minimalizálni az élelmiszerhulladékot. A kiskereskedő számos kezdeményezésen keresztül ugyancsak az 50 százalékos csökkentést tűzte ki célként 2030-ra. A Tesco számos terméket csökkentett áron kínál a lejárati idő közeledtével, amit pedig nem tud eladni, de még fogyasztható, azt eladományozza.
Az Asda az Apeel Sciences-zal karöltve úgy próbálja egyre nagyobb arányban csökkenteni a műanyaghulladékot, hogy közben nem növeli az élelmiszerhulladékot. A kiskereskedő az Apeel Sciences innovációját alkalmazva olyan spray-t fúj a gyümölcsökre és zöldségekre, amely természetes védelmet biztosít nekik anélkül ,hogy csomagolóanyagra lenne szükség
Kapcsolódó cikkeink
Havi ügy, közös felelősség: 100 ezer termékkel a menstruációs szegénység ellen
Közel 100 000 termék, összesen 3 000 000 forint támogatás…
Tovább olvasom >Már online orvosok is vigyáznak a tescósokra
Júniusban tovább bővítette dolgozói juttatási csomagját a Tesco. A nyár…
Tovább olvasom >Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja új, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gombócok ideje
A hazai szakma láthatóan követi a fagylaltvilágtrendeket és nyitott az…
Tovább olvasom >Frankó Csuba Dea: Célom, hogy azt a jövőt építsük, amiben élni szeretnénk
A legutóbbi FutureTalks Krizsó Szilviával podcast vendége Frankó Csuba Dea…
Tovább olvasom >