IFFA 2019: A húsipar csúcstalálkozója
Új vásárcsarnok, optimális csarnokkiosztás, nagyobb kiállítási terület és az összes piacvezető megjelenése – ilyen pozitív előjelekkel várhatjuk az IFFA 2019 szakvásárt.
Az ágazat ismét egyöntetűen kiáll világviszonylatban is vezető szakvására mellett és jócskán kibővült területen mutatkozik be. A „Meet the Best – találkozzon a legjobbakkal” jelmondathoz hűen az IFFA ismét felvázolja a jövő technológiai színvonalát és felvonultatja a húsipar teljes skáláját a manufaktúráktól a csúcstechnológiáig.
Az IFFA nem véletlen az elsőszámú seregszemle a húsiparban: Németországból és szerte a világból már számos neves kiállító jelentkezett be, hogy bemutassa 2019. május 4-9. között az újdonságait Frankfurtban, a vezető nemzetközi szakvásár idején, ami ismét az ágazat középpontja lesz. Wolfgang Marzin, a Messe Frankfurt vásártársaság ügyvezetésének elnöke így fogalmazott: „Az iparággal közösen örömmel várjuk a fantasztikusnak ígérkező IFFA 2019 szakvásárt – minden előjel növekedést jelez. Az IFFA ezzel tovább folytatja eddig 70 éves sikertörténetét. A seregszemlét először 1949-ben rendezték a Német Hentes Szövetség Találkozója mellett a vásárvárosunkban. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az ágazati partnereinkkel közösen az évtizedek során a húsipar kihagyhatatlan seregszemléjévé fejleszthettük az IFFÁ-t.”
A Messe Frankfurt több mint 1000 kiállítóra számít körülbelül 50 országból. A megközelítőleg 119.000 négyzetméteres kiállítási területen – ami nyolc százalékkal nagyobb, mint az előző alkalommal – a húsfeldolgozás folyamatának valamennyi lépéséhez kapcsolódóan mutatják be a gyártók az innovatív technológiákat, irányzatokat és jövőbemutató megoldásokat a vágástól a daraboláson, feldolgozáson és elkészítésen át a csomagolásig és eladásig. A seregszemlére több mint 60.000 szakmai látogatót várnak 140 országból.
Richard Clemens, a VDMA Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége élelmiszer- és csomagolóipari gépek tagozatának, az IFFA szakmai védnökének ügyvezetője: „A gépek gyártóinak az IFFA a nemzetközi viszonylatban legfontosabb bemutatkozási lehetőség. Világos szakmai beállítottságának köszönhetően a világ minden tájáról érkező kiállítók és látogatók célirányosan készülhetnek a vásárlátogatásra, átfogó képet kapnak és ezzel jövő élményét kaphatják a szakvásáron. Sehol másutt nem találkozhatunk legértékesebb élelmiszerünk, nevezetesen a hús ennyi szakértőjével egyetlen helyen és az innováció, az ötletek és az üzleti modellek ilyen széles skálájával.”
Optimális csarnokkiosztás az új 12-es csarnokkal
Az IFFA 2019 alkalmából vehetjük először használatba a legmodernebb követelményeknek megfelelő új, 12-es vásárcsarnokot. Ezzel az IFFA valamennyi csarnokát összekapcsoló körkörös terület épül ki, amivel a látogatók rövid úton gyors áttekintést kaphatnak a teljes kínálatról. A kiállítókat és termékeiket a húsipar folyamatainak alapvető lépései szerint csoportosítják.
Mérvadó a jövőben is: az IFFA 2019 kiemelt témái
Az IFFA az a hely, ahol bemutatják és megvitatják mindazt, ami jelenleg foglalkoztatja az iparágat és ami megmutatja a jövőjét. A kínálat és a szakmai eszmecsere középpontjában az „optimalizált termelés”, az „erőforrások hatékony felhasználása”, az „élelmiszer-biztonság”, a „digitális megoldások” és az „étkezési trendek” állnak.
A termelés optimalizálása örök téma. A hús- és élelmiszeripar vállalatai a tökéletesen összehangolt termelési folyamatoknak köszönhetően időt és költséget takaríthatnak meg. Az új berendezések beszerzéseknél egyre inkább előtérbe kerül az egész rendszer hatékonysága, de a már meglévő berendezésekben is gyakran rejtőzködik kiaknázható potenciál.
Az erőforrások hatékony felhasználásával kapcsolatban számos lehetőség kínálkozik a költségcsökkentésre. Már ma is számtalan műszaki megoldást kínálnak az energia, a víz és az alapanyagok minél hatékonyabb felhasználására. A csomagolások viszonylatában az anyagtakarékosság áll az előtérben.
A húsiparban az élelmiszerbiztonság a minden másnál fontosabb feladat. A fogyasztók védelmét és a termékek elérhető legjobb védelmével biztosított minőség és eltarthatóság jogos igényét biztosítani kell. Az innovatív csomagolási megoldások szintén jelentős mértékben járulnak hozzá a hús, mint értékes alapanyag védelméhez.
A digitális megoldások már most megjelentek a termelésben. A gépeket érzékelőkkel, rádiós adatátviteli egységekkel és mérőeszközökkel szerelik fel, és ezek adatai segítenek a termelés ellenőrzésében és a folyamatok fejlesztésében. Az „okos gyár” néven futó fejlesztések célja az, hogy tökéletesen kézben tartsák a bonyolult folyamatokat is, hogy kivédjék a meghibásodás miatt felmerülő állásidőket és hogy mindenkor reagálhassanak a gyártási folyamatban felmerülő változásokra.
Az étkezési trendek kiemelt témájánál a fogyasztó áll a középpontban. Az új fejlesztésű termékek, ötletek és receptúrák, a „funkcionális élelmiszerek” és a „tiszta címkézés” az összetevők vonatkozásában, valamint a kényelmi, fogyasztásra kész termékek folyamatos térnyerése határozza meg a húsipar irányát, de szintén az érdeklődés középpontjában szerepelnek az új boltkoncepciók, az online szolgáltatások és az értékesítési ponthoz kapcsolódó legújabb irányzatok.
Kapcsolódás a kísérő rendezvényekhez
A kiállítók termékújdonságai mellett az IFFA az iparág legújabb irányzataihoz kapcsolódó kísérő rendezvények változatos skáláját kínálja. A legjobb gyakorlati példákat felvonultató szakmai előadások, különbemutatók, versenyek és vezetett bejárások kínálnak lehetőséget a szakmai látogatóknak a tájékozódásra, a vitázásra és az új kapcsolatok építésére. 2019-ben újdonság lesz a vezetett bejárások kínálata. Ezek keretében az iparág szakértői kísérik az érdeklődőket az előre kiválasztott kiállítókhoz, összképet kínálva az izgalmas újdonságokról. 2019-ben is az IFFA ad otthont a Német Hentes Szövetség a seregszemle egyik fénypontjának számító nemzetközi minőségi versenyeinek. Ezen kívül az „IFFA Fórum” ad szakmai ötleteket a legfontosabb gazdasági, technológiai és fejlesztési kérdésekben, az „IFFA Kitchen” pedig működés közben mutat be egy gyártósort.
Az IFFA kísérő rendezvényeinek mindig naprakész kínálatát a www.iffa.com oldalon találjuk meg a „Themen & Events – Témák és rendezvények” rovatban. A honlap a vásárlátogatáshoz kapcsolódó hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal szolgál.
A Messe Frankfurt vásártársaság világszerte rendez szakvásárokat az élelmiszer-feldolgozás területén, amelyeket a „Food Technologies – élelmiszer-technológiák” csoportban fogtak össze. A kínálatot jelenleg négy szakvásár alkotja: az IFFA, a húsipar Majna-Frankfurtban rendezett vezető nemzetközi szakvására mellett az argentin Tecno Fidta – az Élelmiszer-technológia, Adalékok és Összetevők Nemzetközi Szakvására, a dél-kínai Csangsában rendezett Meat Expo China és a Modern Bakery Moscow – Nemzetközi Sütő- és Cukrászipari Szakvásár az Orosz Föderációban.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Az EU és a Mercosur-országok politikai megállapodásra jutottak a tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról
Az Európai Bizottság és a Mercosur-országok képviselői lezárták a szabadkereskedelmi…
Tovább olvasom >Nébih: a 25 „mentőcsomagból” 7 élelmiszerbiztonsági szempontból a megfelelőség határán mozgott
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjának legújabb terméktesztjén a zöldség-gyümölcs ételmentő…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Trade magazin idén is megkérdezi az Olvasói véleményét a karácsonyi tv-reklámokról! Szavazzon Ön is!
A közönségszavazás 2024. december 12. és 19. között zajlik. 🎁…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Számos innovációval várja az érdeklődőket a kiállítás
A nemzetközi gyümölcs- és zöldségkereskedelem képviselői 2025-ben ismét Berlinben találkoznak.…
Tovább olvasom >EuroCIS 2025: Komoly érdeklődés mutatkozik a kiskereskedelmi technológia szakvására iránt
Az Amazon és a TikTok nemrég egy olyan megállapodást kötött,…
Tovább olvasom >