Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Pannónia Párlatversenyt Sormáson
Az igazi pálinka különlegességét a régi gyökerekre visszanyúló magyarországi pálinkakultúra, a szigorú jogszabályi előírásoknak való megfelelés, a kivételes minőségű alapanyagok és a pálinkafőzők nagy tudása és tapasztalata adja, mondta V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyen, Sormáson.

A pálinkafőzés régi hagyományokon alapul hazánkban (Fotó: Pixabay)
Zala megyében, az egykori Pannónia területén, azon környéken, ahol az első szabad magánfőzött pálinka is elkészült, az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával ismét megrendezték az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyt. Ennek a keretében zajlott az I. Kárpát-medencei Körte-pálinka és Párlatverseny is. A két megmérettetésre határon innen és túlról 126 nevezőtől összesen 888 minta érkezett a Pannónia Pálinkakultúra Egyesülethez. A kizárólag pálinkaszakértőkből álló zsűri értékelte a nevezett párlatokat, melyek a legnagyobb gondoskodás mellett, autentikus helyszínen, maximális anonimitással mérettek meg.
A miniszterelnöki biztos rámutatott, az, hogy ilyen sok minta érkezett a versenyre, és az, hogy ilyen profi zsűrire volt szükség az értékelésükhöz, mindent elmond a pálinka magyarországi sikertörténetéről. A hungarikumtörvény megalkotása után a pálinka volt az az érték, amelyik elsőként bekerült a jelenleg 85 elemet tartalmazó Hungarikumok Gyűjteményébe, tette hozzá.
AM
Kapcsolódó cikkeink
A tarvágás káros, és az állami erdészetek tudnák felelősebben kezelni hazánk erdeit – ezt üzeni a WWF Magyarország Klímabarát Erdőgazdálkodó díja
Az Agrárminisztérium közleménye, illetve a közösségi média számára készült videója…
Tovább olvasom >Indul a nyári szezonális ellenőrzés
Július 15-én, kedden elindul a nyári szezonális ellenőrzés, amelyet az…
Tovább olvasom >Az ország kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >