Idén a világ első számú kiállítása a párizsi SIAL

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 06. 17. 08:00

Az élelmiszeripar globális platformját 1964 óta rendezik meg. Idén 101 ország 5500 élelmiszergyártója, 19 termékszektor és élelmiszer-gyártási ágazat mutatja be a globális trendeket és innovációkat. A nemzetközi eseményhez 150 konferencia és 12 nagyszabású program kapcsolódik.A megjelenő cégek 85 százalékának elsődleges célja az exportpartnerek megtalálása. A részt vevő országok kiállítók száma szerinti toplistáját Franciaország után Olaszország, Spanyolország, Belgium, Hollandia, Németország, Kína, Brazília követi.

A legnagyobb szektorok, mint a tejtermék, hús, pékáru, tésztafélék mellett az idei növekvő trendeknek megfelelően nagyobb arányban jelennek meg a biotermékek, gourmet élelmiszerek, egészséges termékek, in-food (félig feldolgozott) termékek és alapanyagok.

A kiállításra várhatóan 185 országból 148 000 látogató érkezik majd, akiknek a korábbi adatok alapján közel 60 százaléka biztosan külföldi.
Az idei kiállítás fókusztémái: globális trendek és innovációk; művészet: catering, bor, gourmet termékek; élelmiszer és egészség; élelmiszerdesign.

Kapcsolódó cikkeink