Idén a magyar turisták körében Törökország a menő

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 20. 00:01

A Start Utazási Iroda minden évben összeállítja a legnépszerűbb nyaralóhelyek listáját a nyári főszezonra előzetesen lefoglalt utazások alapján. Az így kirajzolódó trendek a még bizonytalan utazóknak is segítséget nyújtanak a választásban.

Geri Károly ügyvezető elmondta, a népszerűségi lista első helyezettjei között minden évben izgalmas verseny alakul ki, évről-évre nagy mozgásokat tapasztalhatunk a sorrendben. Az idén azonban még a szokásosnál is erősebbek a változások, az első tapasztalatok alapján például Tunézia kikerült az érdeklődés középpontjából. Az éveken keresztül népszerűségi listavezető Észak-afrikai országot ugyanis idén csak a nyaralók 5%-a választotta, mely csak a hatodik helyre volt elegendő.
Egyiptom és Görögország fej-fej mellett küzd a negyedik és ötödik helyért, mindkét országba az utasok nem egészen 12%-a megy nyaralni. Nagy meglepetés, hogy a közel négy éve listavezető Görögországba most jóval kevesebben vágynak, míg a jó pár éve elhanyagolt Egyiptom kezd visszatérni a köztudatba.
A dobogó harmadik helyére az utazók 14%-át vonzó Bulgária került. Bulgária is egyike a gyors feljövőknek, hiszen két évvel ezelőtt jelent csak meg a TOP5-ben. A nosztalgia mellett a relatív közelség és a szálláshelyek kedvező ára is vonzóvá teszi az országot. Kiváló szolgáltatások, remek tengerpartok, megfizethető árak, autóval is elérhető távolság teszi népszerű nyaralóhellyé.
Az ezüst Horvátországot illeti, előnyei magától értetődőek: autóval csak néhány óra utazásnyira fekvő, népszerű üdülőhely.
34%-os részesedéssel, igazi meglepetésként került az első helyre Törökország. A három évvel ezelőtt a TOP5-be is csak épphogy bekerülő ország az idén minden harmadik magyar által választott úti céllá vált. A Török Riviéra megfizethető árú all inclusive és ultra all inclusive szolgáltatást nyújtó szállodái között ugyanis nem nehéz jó nyaralóhelyet találni, a kimagasló luxus szolgáltatást nyújtó hotelek egy európai középkategóriás szálláshely áráért foglalhatók.
A TOP 5-be bele nem fért országok között Tunézián kívül még Spanyolország, Olaszország és Málta vonzott jelentős számú nyaralni vágyót – közli a Penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink