Hyppolit vendéglő

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 11. 16. 08:00

Igazi családi vendéglőnek nevezhető a Vérmező és a Budai Vár közé ékelődő Hyppolit. Nem csak azért, mert a berendezésbe elrejtve ott találhatók a második világháború előtti és utáni „polgári” létforma olyan, dédanyáinktól ismert kultikus eszközei, mint a kakukkos óra (negyedóránként ma is bim-bamoz), a vassparhelt vagy a Pacsirta rádió (ez utóbbiból most is szól a zene!). Sokkal inkább azért, mert az ételválaszték is inkább az egykor jelentős középréteg étkezési szokásainak megfelelően került összeállításra. Marhapörkölt, vadas marha zsemlegombóccal, töltött káposzta vagy az ünnepnapokra vadhússal töltött palacsinta fehérbormártással, vagy éppen szarvasfilé. És hogy miért Hyppolit? És miért van az étlapon egy külön rovat „Csortos úr ajánlásával?” Nos néhány házzal arrébb, de itt a környéken lakott a nemzet egyik legnagyobb színésze, akit a falakon látható fényképek mellett egy fogás is megidéz ezentúl: Gyula úr libatánca, azaz ropogós libacomb grillezett pecsenyeliba-májjal, libatepertővel, párolt, aszalt szilvás lila káposztával. Amúgy polgáriasan. n
Budapest I., Attila út 125.
Konyhafőnök: Kollega Péter
Tervező: Nagy Éva, Nagy Róbert

Kapcsolódó cikkeink