Húsvéti boszorkányos finn koktélok

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 23. 09:25

Idén a sonka, torma, piros tojás és sütemény hegyek mellé Keresztes Ferenc néhány igazán különleges kreációt álmodott meg húsvétra. A Cafe the Paris világbajnok mixere a finnek kedvenc vodkájával ötvözte molekuláris koktéljait, amelyek az északi nép húsvéti szokásaihoz híven kissé boszorkányosra sikerültek. Íme a három fondorlatos recept!

narancsos_vodkakaviar

Fekete gyöngyös vodka shot

• 4 cl Finlandia vodka

• por állagú alga

• tintahal festék

Vodkában feloldjuk az algát, és a keveréket kalcium fürdőbe csepegtetjük. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, a gyöngyöket egy kanál segítségével kivesszük, és vodkával teli shotos pohárba helyezzük.

Narancsos vodkakaviár

• Finlandia vodka

• frissen facsart narancslé

• por állagú alga

• tintahal festék

• szervírozáshoz: japán kanál

• díszítéshez: fekete ribizli

Narancslében feloldjuk az algát, összekeverjük a vodkával, majd a fúziót kalcium fürdőbe tesszük egy speciális félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat. Díszítsük fekete ribizlivel.

Aranyló mangó hab vodkával

• 4 cl Finlandia vodka

• 10 cl prosecco

• hideg espuma habkötő

• 2 és fél cl mangó püré

• 10 dkg friss mangó

• por állagú alga

• tintahal festék

• díszítéshez: arany mangó pehely

Az alkotókat összeturmixoljuk, átszűrjük, majd hozzáadjuk a hideg espuma habkötőt. Ezt követően újra átturmixoljuk, és a keveréket 2 két órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt megkötnek a gyümölcsrostok. Miután lehűlt, habszifonba töltjük, és talpas pohárba fújjuk. Arany mangó pehellyel díszítjük.

A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink