Húsvéti boszorkányos finn koktélok
Idén a sonka, torma, piros tojás és sütemény hegyek mellé Keresztes Ferenc néhány igazán különleges kreációt álmodott meg húsvétra. A Cafe the Paris világbajnok mixere a finnek kedvenc vodkájával ötvözte molekuláris koktéljait, amelyek az északi nép húsvéti szokásaihoz híven kissé boszorkányosra sikerültek. Íme a három fondorlatos recept!
Fekete gyöngyös vodka shot
• 4 cl Finlandia vodka
• por állagú alga
• tintahal festék
Vodkában feloldjuk az algát, és a keveréket kalcium fürdőbe csepegtetjük. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, a gyöngyöket egy kanál segítségével kivesszük, és vodkával teli shotos pohárba helyezzük.
Narancsos vodkakaviár
• Finlandia vodka
• frissen facsart narancslé
• por állagú alga
• tintahal festék
• szervírozáshoz: japán kanál
• díszítéshez: fekete ribizli
Narancslében feloldjuk az algát, összekeverjük a vodkával, majd a fúziót kalcium fürdőbe tesszük egy speciális félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat. Díszítsük fekete ribizlivel.
Aranyló mangó hab vodkával
• 4 cl Finlandia vodka
• 10 cl prosecco
• hideg espuma habkötő
• 2 és fél cl mangó püré
• 10 dkg friss mangó
• por állagú alga
• tintahal festék
• díszítéshez: arany mangó pehely
Az alkotókat összeturmixoljuk, átszűrjük, majd hozzáadjuk a hideg espuma habkötőt. Ezt követően újra átturmixoljuk, és a keveréket 2 két órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt megkötnek a gyümölcsrostok. Miután lehűlt, habszifonba töltjük, és talpas pohárba fújjuk. Arany mangó pehellyel díszítjük.
A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve.
Kapcsolódó cikkeink
Intelligens italpromóció – A nap képe
Hogy miért kevernek az emberek koktélokat egyre gyakrabban otthon, annak…
Tovább olvasom >Koktélok aranyáron: luxusbárok a világ körül
A világ vezető bárjai nem csupán prémium italválasztékukkal és egyedi…
Tovább olvasom >Nem mindennapi kampánnyal rukkolt elő a Nicolaus vodka márka
Megvannak az első alkalommal megrendezett Nicolaus VodkAward 2024-es év nyertesei.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Candy – 80 éve a jövőt inspirálja, most új korszakot nyit
A Candy, az olasz tradicionális háztartásigép-márka idén ünnepli fennállásának 80.…
Tovább olvasom >A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >