Húsvéti boszorkányos finn koktélok
Idén a sonka, torma, piros tojás és sütemény hegyek mellé Keresztes Ferenc néhány igazán különleges kreációt álmodott meg húsvétra. A Cafe the Paris világbajnok mixere a finnek kedvenc vodkájával ötvözte molekuláris koktéljait, amelyek az északi nép húsvéti szokásaihoz híven kissé boszorkányosra sikerültek. Íme a három fondorlatos recept!
Fekete gyöngyös vodka shot
• 4 cl Finlandia vodka
• por állagú alga
• tintahal festék
Vodkában feloldjuk az algát, és a keveréket kalcium fürdőbe csepegtetjük. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, a gyöngyöket egy kanál segítségével kivesszük, és vodkával teli shotos pohárba helyezzük.
Narancsos vodkakaviár
• Finlandia vodka
• frissen facsart narancslé
• por állagú alga
• tintahal festék
• szervírozáshoz: japán kanál
• díszítéshez: fekete ribizli
Narancslében feloldjuk az algát, összekeverjük a vodkával, majd a fúziót kalcium fürdőbe tesszük egy speciális félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat. Díszítsük fekete ribizlivel.
Aranyló mangó hab vodkával
• 4 cl Finlandia vodka
• 10 cl prosecco
• hideg espuma habkötő
• 2 és fél cl mangó püré
• 10 dkg friss mangó
• por állagú alga
• tintahal festék
• díszítéshez: arany mangó pehely
Az alkotókat összeturmixoljuk, átszűrjük, majd hozzáadjuk a hideg espuma habkötőt. Ezt követően újra átturmixoljuk, és a keveréket 2 két órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt megkötnek a gyümölcsrostok. Miután lehűlt, habszifonba töltjük, és talpas pohárba fújjuk. Arany mangó pehellyel díszítjük.
A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve.
Kapcsolódó cikkeink
A Finlandia vodka a következő generációhoz szól új kampányával
A Finlandia vodka prémium italmárka új globális kampányt mutat be,…
Tovább olvasom >Intelligens italpromóció – A nap képe
Hogy miért kevernek az emberek koktélokat egyre gyakrabban otthon, annak…
Tovább olvasom >Koktélok aranyáron: luxusbárok a világ körül
A világ vezető bárjai nem csupán prémium italválasztékukkal és egyedi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >Új márkastratégiával és szerethető figurával újít az Auchan
A 27 éves jubileum alkalmából nem csak akciókkal és nyereményjátékkal…
Tovább olvasom >