Húsvasaló vendéglő

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 04. 05. 08:00

Tagadhatatlan tény: vendéglátást csak elkötelezettséggel lehet csinálni. A Húsvasaló tulajdonosa nincs híján ennek, és bár nem született szekszárdi, az évek során, mióta a tolnai városban megnyitotta Húsvasaló vendéglőjét, igazi lokálpatriótává és a szekszárdi borvidék igazi szerelmesévé vált.Ezt az elkötelezettséget hozta el most a fővárosba, és nyitotta meg az Erzsébetvárosban a budapesti Húsvasalót. Nevéhez méltó módon, az étlapon szereplő ételek fele „vasalt” hús, de a többi is az olyan, kissé elfeledett, házias ételek közül kerül ki, mint a rántott borjúláb. Kizárólag friss alapanya-gok kerülnek a konyhára, a törekvés, hogy a Dél-Dunántúlon megtalálható termékekből (spárga, kecskesajt, szarvasgomba) házilag készüljenek a fogások. Saját gyártmány a levesbe való májgombóc és a házi füstölésű oldalas, de főznek lekvárt és szörpöt is, a kedves vendég gyönyörűségére. Báránycsülök, lazacsteak és fogasfilé (na jó, ez utóbbiakat valószínűleg nem a Dunából horgászták…). Az pedig természetes, hogy az italválaszték középpontjában a tucatnyi szekszárdi termelő nyolcvanféle bora és a régió kitűnő pálinkatermése áll.

Budapest VI. Szív utca 23.
Konyhafőnök: Puha Róbert
Tervező: Boross Éva.

Kapcsolódó cikkeink