Hússzövetség: Mi alapján válasszunk húsvéti sonkát?
A Hússzövetség március 30-i sajtótájékoztatóján Dr. Friedrich László egyetemi tanár, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Élelmiszertudományi és -Technológiai Intézet vetetője beszélt arról, hogyan érdemes húsvéti sonkát választani.

Kevesebbet, de jobb minőségűt érdemes venni
A főbb alapok:
A jó sonka
- magyar alapanyagból készült
- megbízható forrásból beszerzett
- Magyarországon előállított húskészítmény
Szerinte
- vegyünk inkább kevesebbet, de abból jobb minőségűt
- Nézzük meg a készítmény fehérjetartalmát
- Figyeljünk az adalékanyagok típusára és mennyiségére
- Szükség esetén főzzük meg, és ízesítsük
Íme, a teljes anyag.
Kapcsolódó cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >Így vásárolunk húsvétkor
A húsvéti időszakban kiemelt szerepet kapnak a SZÉP Kártyák, melyekkel…
Tovább olvasom >A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >