Hússzövetség: Mi alapján válasszunk húsvéti sonkát?
A Hússzövetség március 30-i sajtótájékoztatóján Dr. Friedrich László egyetemi tanár, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Élelmiszertudományi és -Technológiai Intézet vetetője beszélt arról, hogyan érdemes húsvéti sonkát választani.
A főbb alapok:
A jó sonka
- magyar alapanyagból készült
- megbízható forrásból beszerzett
- Magyarországon előállított húskészítmény
Szerinte
- vegyünk inkább kevesebbet, de abból jobb minőségűt
- Nézzük meg a készítmény fehérjetartalmát
- Figyeljünk az adalékanyagok típusára és mennyiségére
- Szükség esetén főzzük meg, és ízesítsük
Íme, a teljes anyag.
Kapcsolódó cikkeink
Kis mértékben is cukorbetegséget okozhatnak a feldolgozott húsok
Egy friss kutatás, amelyet a brit The Guardian ismertetett, arra…
Tovább olvasom >Felvételt nyertek a Magyar Értéktárba a Pápai Hús Kft. sonkái
A nyugat-magyarországi régió egyik legmeghatározóbb élelmiszeripari vállalta nem mindennapi kitüntetésben…
Tovább olvasom >Szallas.hu: pünkösdkor majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor
Pünkösdkor közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >