Hússzövetség: Mi alapján válasszunk húsvéti sonkát?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 31. 10:47

A Hússzövetség március 30-i sajtótájékoztatóján Dr. Friedrich László egyetemi tanár, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Élelmiszertudományi és -Technológiai Intézet vetetője beszélt arról, hogyan érdemes húsvéti sonkát választani.

Kevesebbet, de jobb minőségűt érdemes venni

A főbb alapok:

A jó sonka

  • magyar alapanyagból készült
  • megbízható forrásból beszerzett
  • Magyarországon előállított húskészítmény

Szerinte

  • vegyünk inkább kevesebbet, de abból jobb minőségűt
  •  Nézzük meg a készítmény fehérjetartalmát
  •  Figyeljünk az adalékanyagok típusára és mennyiségére
  •  Szükség esetén főzzük meg, és ízesítsük

Íme, a teljes anyag.

Húsvéti+sajtótájékoztato+20230330-2

Kapcsolódó cikkeink