Hozzáadott cukor nélküli termékfejlesztés a Cornexitől

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 01. 11:15

Nemzetközi szinten is egyedülálló termékfejlesztéssel jelentkezett a Cornexi Food Kft. A növekvő egészségtudatos vásárlói körre alapozva, hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek gyártását kezdték meg a székesfehérvári üzemükben.

cornexi

Hozzáadott cukor nélkül készített müzlik és müzliszeletek már évek óta elérhetők a boltok polcain, a gabonapelyhek piacán azonban ez az első hazai fejlesztésű termékcsalád. A Cornexi fejlesztői három új terméket dolgoztak ki. A kakaós gabonagolyó, kakaós gabonapehely gyümölcsökkel és a málnás-joghurtos gabonakarika 300 grammos kiszerelésben kerül forgalomba.

Buday Bernadett, a Cornexi Food Kft. értékesítési és marketing igazgatója elmondta: a legújabb hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhekkel és a korábban fejlesztett 14 müzliszeletükkel is az egészségtudatos vásárlókat szólítják meg, mivel felméréseik azt mutatják, hogy egyre többen ismerik fel az étrend és az egészség közötti szoros kapcsolatot.

– Az új termékeink száz százalékban magyar fejlesztésűek, emellett a Cornexi olyan beszállítókkal dolgozik együtt, akik alapanyagaikkal is segítik egészségtudatos törekvéseinket – mondta Buday Bernadett. – Terveink szerint idén a hozzáadott cukor nélkül készülő gabonapelyhünkből mintegy 40 tonnát gyártunk, és saját disztribúciós csapatunkkal dinamikusan bővítjük az értékesítési helyek számát.

A Cornexi legújabb hozzáadott cukor nélkül készülő termékcsaládjának kiemelkedően magas a rosttartalma, az energiatartalma pedig alacsonyabb, mint a cukor hozzáadásával készülő gabonapelyheké.

Kapcsolódó cikkeink