Horváth étterem
Rövid szünet után nemrégiben újra nyílt a Krisztina téri Horváth étterem.A változásokat nem a hely enteriőrjében kell keresni – a koncepciót, az étlapot és a szakácsot cserélte az új tulajdonos, aki a recessziótól szenvedő iparból váltott a… recessziótól szenvedő vendéglátásra. Üzletvezetőként rövid idő alatt megduplázta a forgalmat azzal, hogy a Monarchiát annak fénykorában megjárt séfet hozott, a korábbi egyszerű választékot magasabban pozicionált fogásokkal váltotta fel, és ehhez igazította a bor- és pálinkakínálatot is.
A Horváth étteremben minden a klasszikus értékekre épül, de a konyha új berendezése, no meg a kistermelői beszállítói kör kiépítése megfelel a 21. századi trendeknek. A tulajdonos némi szórólapozás és korszerű honlap kialakítása mellett főleg a törzsvendégekre koncentrál (többek között egyszerű törzsvendégkártya-rendszer bevezetésével), valamint a környező szállodák alkalmazottai által küldött vendégekre. Amellett, hogy a már jól bevált elv szerint vezeti a helyet, miszerint „olyan éttermet kell csinálni, ahol én is jól érzem magam”, racionális üzleti elvek mentén építi azt, azaz új beruházásokat csak indokoltan eszközöl. Ennek a filozófiának része például a nem költségérzékeny különleges elemek „gyűjtése” is (gondolunk itt például nehezen beszerezhető, de átlagos árú alapanyagokra).
Horváth étterem, Budapest I., Krisztina tér 3.
Konyhafőnök: Birkás Tamás
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A termelői együttműködések adhatnak választ a mezőgazdaság problémáira
A termelői együttműködések adhatnak választ a mezőgazdaság problémáira – jelentette…
Tovább olvasom >Aljafoci – A nap videója
Subsoccer a neve a „találmánynak”: az utóbbi évek legizgalmasabb kocsmasportja!
Tovább olvasom >Szavazz a kedvenc Menteshelyedre, garantált kedvezményekért!
A menteshelyek.hu a Paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett…
Tovább olvasom >