Horváth étterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 27. 08:00

Rövid szünet után nemrégiben újra nyílt a Krisztina téri Horváth étterem.A változásokat nem a hely enteriőrjében kell keresni – a koncepciót, az étlapot és a szakácsot cserélte az új tulajdonos, aki a recessziótól szenvedő iparból váltott a… recessziótól szenvedő vendéglátásra. Üzletvezetőként rövid idő alatt megduplázta a forgalmat azzal, hogy a Monarchiát annak fénykorában megjárt séfet hozott, a korábbi egyszerű választékot magasabban pozicionált fogásokkal váltotta fel, és ehhez igazította a bor- és pálinkakínálatot is.

Horváth étterem

Horváth étterem

A Horváth étteremben minden a klasszikus értékekre épül, de a konyha új berendezése, no meg a kistermelői beszállítói kör kiépítése megfelel a 21. századi trendeknek. A tulajdonos némi szórólapozás és korszerű honlap kialakítása mellett főleg a törzsvendégekre koncentrál (többek között egyszerű törzsvendégkártya-rendszer bevezetésével), valamint a környező szállodák alkalmazottai által küldött vendégekre. Amellett, hogy a már jól bevált elv szerint vezeti a helyet, miszerint „olyan éttermet kell csinálni, ahol én is jól érzem magam”, racionális üzleti elvek mentén építi azt, azaz új beruházásokat csak indokoltan eszközöl. Ennek a filozófiának része például a nem költségérzékeny különleges elemek „gyűjtése” is (gondolunk itt például nehezen beszerezhető, de átlagos árú alapanyagokra).

Horváth étterem, Budapest I., Krisztina tér 3.
Konyhafőnök: Birkás Tamás

Kapcsolódó cikkeink