HoReCa Marketing workshop

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 03. 28. 10:02

A horeca különleges szektor, ezért különleges marketingkommunikációs megoldásokat igényel. A március 22-24. között tartott SIRHA Budapest 2022 kiállítás keretében a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és Event Tagozata szervezésében megrendezésre került az első HoReCa Marketing workshop.

Olyan problémákkal foglalkoztak, amelyek megoldásához a marketing eszközeivel közelebb lehet kerülni

A Tagozat célja a vendéglátásban, a szállodaiparban és a hozzájuk kapcsolódó rendezvényeken közreműködő vállalkozások, szervezetek marketing-aktivitásainak szakmai és kapcsolati támogatása, a tevékenységük elősegítése, valamint, hogy teret adjon az ezen a területen dolgozó cégeknek és szakembereknek az eszmecserére, tapasztalataik megosztására és arra, hogy közösen formálják a szakma jövőjét.

„A SIRHA kiállítás a HoReCA szereplőknek szóló termékek, szolgáltatások seregszemléje ezért választotta Tagozatunk az első HoReCa Marketing workshopja helyszínéül” – mondta Bódi Krisztina, a Tagozat vezetője.

Bódi Krisztina

A HoReCa Marketingkommunikációs Workshopon olyan témák kerültek terítékre, amelyek a HoReCa szakembereket foglalkoztatják napjainkban és melyek megoldásához a marketing eszközeivel közelebb lehet kerülni.

Feitel Balázs, az Ipsos ügyvezető igazgatója rövid áttekintést nyújtott a HoReCa piacról az étteremválasztási szokásokról és az egészségtudatosság trendjéről.

Feitel Balázs

Bonyhádi Gábor, az eOptika marketingért felelős vezetője a sikeres online jelenléthez adott tippeket valamint a közeljövő online megoldásaiból is bemutatott néhányat, sőt előadása megírásában mesterséges intelligencia is részt vett. Csikós-Nagy Katalin, a HR-evolution fluktuáció szakértője a munkaerő megtartás aktuális kihívásaira adandó lehetséges marketingkommunikációs válaszokat mutatta be előadásában, kiemelve az őszinte kommunikáció fontosságát, de a COVID hatására változó munkaerőpiaci trendekről és friss fluktuációs benchmark adatokról is beszámolt. Szabó Károly, a Kaméleon Reklám Kft. ügyvezető igazgatója pedig az aktuális marketing trendekről tartott előadást, felhívva a figyelmet a kreatív anyagainkon megjelenő színek és formák jelentőségére. A rendezvényen a Tagozat által életre hívott HoReCa Hősök díj 2021 két díjazottja Halász Norbert, a Zip’s és Kücsön Gyula, a Sulyom Tájétterem színeiben is bemutatkozott egy kerekasztal beszélgetésben, amelyet Kaszás Attila, a Viwa ügyvezetője, a Tagozat vezetője vezetett. Ők a HoReCa piac aktuális helyzetéről, várakozásaikról és a marketing szerepéről beszélgettek, bevonva a közönséget is.

 

Szabó Károly

 

Bonyhádi Gábor

 

Kaszás Attila

 

Csikós-Nagy Katalin

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink