Hoppon maradhat a Kraft Foods

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 18. 00:02

A Hershey 17.9 milliárd dolláros ajánlatot tehet jövő héten a brit Cadbury-re, keresztül húzva ezzel a Kraft Foods felvásárlási szándékait. A Hershey részben hitelből, részben magánbefektetőktől, valamint részvénykibocsátással finanszírozná az akvizíciót.

A Hershey pénteken közölte, hogy finanszírozni tudná a Cadbury felvásárlását és nagy valószínűséggel jövő héten ajánlatot is tesz a brit édességipari óriásra – írja a The Wall Street Journal. Az ajánlat elérheti a 17.9 milliárd dollárt, amely meghaladja a Kraft Foods 17.2 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát.
A lap értesülései szerint a Hershey a Cadbury felvásárlását 10 milliárd dollárig hitelből finanszírozná, amelyet többek között a JP Morgantől és a Bank of Americától kapna, 5 milliárd dollár értékben új részvényeket bocsátana ki, valamint 3 milliárd dollárt magánbefektetők biztosítanának.
A cég ajánlata legalább 8.0 és 8.2 font között lesz részvényenként, ehhez képest a Kraft Foods ajánlata 7.7 font volt. (A Cadbury részvényei 7.94 fonton zárták a pénteki kereskedést.) A piaci pletykák szerint a Hershey és a Cadbury az elmúlt napokban tárgyalásokat folytatott és a Cadbury menedzsmentje közölte, hogy legalább 8.5 fontos részvényenkénti ajánlatot szeretne, amit a The Wall Street Journal szerint a cég nem fog megadni. A másik nagy kérdés, hogy a Kraft Foods hajlandó-e megemelni ajánlatát és ezzel folytatódik-e a háború a brit édességipari óriásért. Erre január 19-ig van lehetősége az amerikai élelmiszeripari óriásnak, ugyanis addig kell megtennie végső ajánlatát a brit felvásárlási törvények szerint – közli a Portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink