Hódítanak a nemzeti eledelek
Az európai kiskereskedelmi forgalomban egyre növevszik a speciális nemzeti ételek és italok eladási aránya, derült ki a Leatherhead Food International legújabb kutatásából.
Az Európai Nemzeti ételek piaca címet viselő kutatás szerint
Nyugat-Európában tavaly 4,12 milliárd euró értékben fogytak a speciális nemzeti
ételek. A kutatásban résztvevő országok (Anglia, Franciaország, Németország,
Olaszország, Spanyolország, Németország, a Benelux államok és a skandináv
országok) közül leginkább Nagybritanniában nőtt ez a piaci szegmens, a
szigetországban 2006-ban a 2,34 milliárd euróért vásároltak ilyen termékeket, Franciaországban
és Németországban is népszerűek a termékek.
A piac csaknem felét, 42 százalékot a kínai, távol-keleti
ízek uralják, de szívesen vásárolnak tájföldi, japán, maláj, indonéz, vietnámi,
marokkói, észak-afriakai vagy akár amerikai nemzeti ételeket is a
nyugat-európai fogyasztók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >Közösség a közösségben
A Magyar Termék Nonprofit Kft. legutóbbi, MesterMűvek üzleti workshopja igazi mérföldkőnek bizonyult, miután…
Tovább olvasom >