Hódítanak a nemzeti eledelek
Az európai kiskereskedelmi forgalomban egyre növevszik a speciális nemzeti ételek és italok eladási aránya, derült ki a Leatherhead Food International legújabb kutatásából.
Az Európai Nemzeti ételek piaca címet viselő kutatás szerint
Nyugat-Európában tavaly 4,12 milliárd euró értékben fogytak a speciális nemzeti
ételek. A kutatásban résztvevő országok (Anglia, Franciaország, Németország,
Olaszország, Spanyolország, Németország, a Benelux államok és a skandináv
országok) közül leginkább Nagybritanniában nőtt ez a piaci szegmens, a
szigetországban 2006-ban a 2,34 milliárd euróért vásároltak ilyen termékeket, Franciaországban
és Németországban is népszerűek a termékek.
A piac csaknem felét, 42 százalékot a kínai, távol-keleti
ízek uralják, de szívesen vásárolnak tájföldi, japán, maláj, indonéz, vietnámi,
marokkói, észak-afriakai vagy akár amerikai nemzeti ételeket is a
nyugat-európai fogyasztók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >