Hódítanak a nemzeti eledelek
Az európai kiskereskedelmi forgalomban egyre növevszik a speciális nemzeti ételek és italok eladási aránya, derült ki a Leatherhead Food International legújabb kutatásából.
Az Európai Nemzeti ételek piaca címet viselő kutatás szerint
Nyugat-Európában tavaly 4,12 milliárd euró értékben fogytak a speciális nemzeti
ételek. A kutatásban résztvevő országok (Anglia, Franciaország, Németország,
Olaszország, Spanyolország, Németország, a Benelux államok és a skandináv
országok) közül leginkább Nagybritanniában nőtt ez a piaci szegmens, a
szigetországban 2006-ban a 2,34 milliárd euróért vásároltak ilyen termékeket, Franciaországban
és Németországban is népszerűek a termékek.
A piac csaknem felét, 42 százalékot a kínai, távol-keleti
ízek uralják, de szívesen vásárolnak tájföldi, japán, maláj, indonéz, vietnámi,
marokkói, észak-afriakai vagy akár amerikai nemzeti ételeket is a
nyugat-európai fogyasztók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassan elfogynak a sarki kisboltok: 22 ezer bolt tűnt el négy év alatt
2024 végére több mint 5200 kiskereskedelmi üzlet szűnt meg Magyarországon…
Tovább olvasom >