Híres sportolók hívták fel a figyelmet a Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adománygyűjtő akciójára

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 01. 11:45

Rendhagyó sajtóesemény keretében indította el a Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet azt a nagyszabású adománygyűjtő akciót, amely november 28-tól december 31-ig tart a Tesco összes magyarországi üzletében. A pénztáraknál kihelyezett kuponok megvásárlásával minden vevő 200 forinttal támogathatja a nélkülözésben élő családokat. A kuponakciót olyan ismert sportolók, mint Kovács Kokó István, Talmácsi Gábor, Katus Attila, Mészáros Anett és Székely Bulcsú népszerűsítették az egyik Tesco áruházban.

Nagy meglepetés fogadta a vásárlókat az egyik budapesti Tesco áruházban, hiszen a pénztáraknál Európa- és világbajnok sportolók várták őket és hívták fel figyelmüket a Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adománygyűjtési akciójára. Kovács Kokó István, olimpiai-, Európa- és világbajnok bokszoló örömmel állt az akció mellé, hiszen mint elmondta: most is arra hívják fel a figyelmet, hogy a karácsonyi forgatagban az ajándékvásárlás mellett fontos azokra is gondolni, akik nélkülözésben élnek, s az ünnepeik nagyon szerényen telnek. „A mostani adománygyűjtés nemcsak arra ad lehetőséget, hogy a rászorulók karácsonyát ünnepibbé tegyük, hanem hogy a hétköznapokban is segítsünk rajtuk”, mondta el Kokó. Kokó mellett több világbajnok sportoló csatlakozott a felhíváshoz: Talmácsi Gábor világbajnok gyorsasági motorversenyző, Katus Attila Európa- és világbajnok sportaerobikozó, Székely Bulcsú Európa- és olimpiai bajnok vízilabdázó és Mészáros Anett Európa-bajnok, kétszeres vb ezüstérmes cselgáncsozó egy-egy pénztárhoz ülve ajánlották a vásárlóknak az adománykuponokat.

A vásárlók nagy örömmel fogadták a sportolókat és az adományozás lehetőségét. Volt olyan, aki egyszerre több kupont is vásárolt, nagyobb összeggel támogatva így a rászoruló családokat. A sportolók nagyon lelkesen ültek be a pénztárakba, és szívesen osztogatták az aláírásukkal ellátott kuponokat. A bajnokok néhány kedves szó mellett az áruk pakolásában is segítettek a vásárlóknak.

A Tesco másodízben segíti az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyűjtését, mondta Iglódi-Csató Judit, a vállalat kommunikációs igazgatója. Az elmúlt évben az adventi kuponakció eredményeként több mint 7 millió forint adomány gyűlt össze a vásárlóknak köszönhetően, így segítve a rászoruló családokat. Idén a Tesco ’Az Év Támogatottja” elnevezésű pályázatát az Ökumenikus Segélyszervezetet nyerte el, melynek keretében az áruházlánc 20 millió forinttal segíti a szervezet gyermekeket, családokat támogató tevékenységét.

Kapcsolódó cikkeink