Magazin: Hipp, hopp, jött VUKK – volt unileveresek találkoznak

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 22. 12:02

A VUKK működik. Közel százan voltunk idén is november 18-án a Margitszigeten. A hatórás rendezvény Változó magyarok a változó világban címmel futott.

Valóban változnak a magyarok a megváltozott körülmények hatására, vagy csak a külvilág változik, és mi maradunk ugyanolyanok, mint voltunk? Erre a kérdésre kerestük a választ, jó példákon keresztül bemutatva, mire képesek a volt unileveresek, akik szinte együtt kezdtek 15-20 évvel ezelőtt, és sokan közülük most is az FMCG-szektor cégeinek vezető munkatársai.

Szokásos módon a bevezetőmben próbáltam felhívni a figyelmet arra, hogy a kapcsolatok ápolása, tartása mennyire fontos az életút, a karrier sikeressége szempontjából.

Akit kedvelünk, akinek a sorsa, boldogulása érdekel, azzal gyakrabban beszélünk, e-mailezünk, vagy, ha időnk engedi, találkozunk. Az egymás iránti kíváncsiság fontos eleme a kapcsolattartásnak, segít, hogy bokros teendőink közepette is tudjuk, mi van a másikkal. Vagy, végső esetben, marad ez az évenként egyszeri alkalom, amely kiválóan alkalmas a meglazult szálak erősítésére és életben tartására.

A vacsora előtt Dr. Törőcsik Mária professzorasszony tartott emlékezetes előadást a változó fogyasztói szokásokról, trendekről, amelyek 2012-ben már érezhetőek lesznek.

Mint minden évben, most is felemlegettük, hogy a cégnél eltöltött idő mennyire meghatározó karrierünk alakításában. A megszerzett tudás és a kapcsolatrendszer fontosak ahhoz, hogy ezen az alapon építhessük a jövőt. Öröm volt nézni a sok unileveres párost, akik nemcsak a karriert, hanem a boldog párkapcsolatot is a cégnek köszönhetik.

Sokan a mostani unileveresek közül együtt kezdtek a már 10 éve nem ott dolgozókkal. A mostaniak szívesen tartják a kapcsolatot a korábbi unileveresekkel, amire nemcsak a VUKK, hanem például a 20 éves évfordulós találkozón való részvétel is jó példa.

Többen a régiek és az újak közül is külföldön dolgoznak és élnek. Ők képeket küldtek magukról, a világ több pontjáról, például Hongkongból, Londonból, vagy éppen Kolumbiából, Moszkvából.

A desszert előtt került sor a szintén már hagyományos beszélgetésre, amelynek résztvevői idén a fogyasztó, a vásárló jobb megismerése érdekében a kereskedelemben, illetve a piackutatásban dolgozó vezetők voltak.

A személyes vonatkozások (kivel mi történt azóta, mit jelentett számára a cégnél eltöltött idő és a megszerzett tapasztalat) érdekesek voltak valamennyiünk számára. Jó volt hallani az egyéni példákat, történeteket, mert ezek érzelmi tartalma megmarad emlékezetünkben, szemben a száraz, tényszerű bemutatkozással.

Hallhattuk, hogy 2011 az értékesítés és a marketing szempontjából is nehéz év volt, de mindenki számára világos, hogy 2012 talán még nehezebb lesz. A pozitív hozzáállás mégis áthatotta a beszélgetéseket.

A puding próbája jól sikerült. Az esemény óta a visszajelzések megerősítettek abban, hogy a VUKK-nak van létjogosultsága. A következő rendezvény szervezése az este után azonnal elkezdődött, hiszen a VUKK-lista aktualizálása valamennyiünk fontos kapcsolati kelléke, amely segít a mindennapi feladatok megoldásában. n

Dr. Csík Klára

Kapcsolódó cikkeink