Hipercom: változatos szilveszteri és újévi akciók országszerte

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 30. 15:52

A Hipercom Monitoring adatbázis megvizsgálta, hogy az akciós újságok ajánlatai alapján hol érdemes bevásárolni Szilveszterre. Általában a Szilveszteri menüsor elmaradhatatlan eleme a virsli és szerencsére a széles választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legjobban tetszőt. Az akciós újságokban 266 alkalommal szerepelt virsli az ünnepet megelőző időszakban. A kínálat valóban széles skálán mozog, hisz manapság már vásárolhatunk normál virslit, mini virslit és akár hosszú virslit is, de lehet műbeleset vagy juhbeleset, natúr, sajtos, baconös, sőt a Lidlben már light virslit is vásárolhatunk.

A virslik közül a legolcsóbb a baromfi virsli, amit a legjobb áron a Tescoban vásárolhattuk meg, ahol a Tesco Value márkájú termékért 279 Ft-ot kellett fizetnünk, de ha 2 kg-t vásároltunk belőle, akkor csupán 248 Ft-ba került. A Penny, a Cora és a Lidl is csak kicsivel drágábban, 299 Ft-os áron kínálta a baromfi virsli kilóját. Az Auchan akciós újságaiban a Hercsi baromfi virsli volt a legolcsóbb, amelyet 359 Ft-os kilós áron vásárolhattunk meg. A Metro 398,75 Ft-ért kínálta saját márkás baromfi virslijét, míg a CBA Centekben 399 Ft-os áron vásárolhattuk meg az EFEF márkájú virsli kilóját.

A sertés virslit már drágábban kínálták a kereskedők. A legolcsóbban a Metro 2011.12.27-2011.12.31 között érvényes Szilveszteri akciós újságában szerepelt, ahol az ARO márkájú sertés virsli kilóját 468,75 Ft-os áron vásárolhattuk meg.

A legdrágább virsli, ami a kereskedelmi láncok akciós újságaiban szerepelt, a Landhof borjú bécsi virsli volt, amelynek kilója 2999 Ft-ba került a Tesco-ban. A Sága virslijei szerepeltek a legtöbbször akciós újságokban – a promóciók közel 35 %-a Sága virsli volt – így a Sága lett a legtöbbet promótált márka a szegmensben.

Amikor éjfélt üt az óra, elérkezik a pezsgőbontás pillanata. Szerencsére a pezsgőből is bő a választék, így választhatunk száraz, félédes, vagy édes pezsgőt, ízesítettet és akár gyerek pezsgőt is az éjféli koccintáshoz.

A legolcsóbban a Coraban tudtunk pezsgőt vásárolni, ahol a Pompadour 750 ml-es édes és félédes pezsgő egyaránt 389 Ft-ba kerül. A Tescoban a Schloss Böchingen pezsgők a Szilveszter előtti napokban 519 Ft helyett 419 Ft-ba kerültek. A Metro akciós újságaiban a legolcsóbban a 439 Ft-os 750 ml-es Bacchus pezsgő, míg a CBA Centekben 499Ft-os 750 ml-es Szovjetszkoje Igrisztoje márkájú pezsgő szerepet. A Lidlben a korábbi időszakhoz képest kedvezményes áron, 606 Ft helyett 499 Ft-ért vásárolhattuk meg a 750 ml-es Linderhof száraz pezsgőt.

Akik a megszokott márkákhoz ragaszkodnak, mint például a Törley vagy a BB, azoknak is érdemes volt az akciókat figyelni. A Szilvesztert megelőző időszakban a Törley volt a legtöbbet promótált márka a pezsgők szegmensében, mivel a promóciók több, mint negyede (26,3%) Törley márkájú termék volt, míg a BB a második helyet foglalja el (13%).
A legtöbbször (13 alkalom) a Törley Charmant Doux pezsgő szerepelt az akciós újságokban és az ára 749 Ft és 799 Ft között változott. A legolcsóbban a Sparban, az Intersparban és a Tescoban vásárolhattuk meg ezt a terméket.

A BB pezsgő a Penny Market akciós újságaiban szerepelt a legalacsonyabb áron, ahol 649 Ft-ért kínálták. A Metroban 658 Ft-ba, míg a Tescokban már 659 Ft-ba került, de ha a G-Robyban akartuk megvásárolni ezt a terméket, ott már 699 Ft-ot kellett fizetnünk érte.
A fent felsorolt akciók még Szilveszter napján is érvényesek, így azok, akik még nem vásároltak be Szilveszterre, szintén nem késtek még el!

Kapcsolódó cikkeink