Hetven százalékkal nőtt Oroszország kaviár-termelése
Oroszország növelte vörös- és feketekaviár-termelését tavaly – írja az mfor.hu. Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint 2018-ban 22,2 ezer tonna vörös lazackaviárt termeltek, ami csaknem 70 százalékkal több az egy évvel korábbinál.
A Roszribolovsztvo orosz állami halászati ügynökség adatai szerint tavaly rekordmennyiségű, 676 ezer tonna lazacfélét halásztak le, ami csaknem a duplája az egy évvel korábbinak. A vörös kaviárból évi 12-14 ezer tonna fogy, a túltermelés miatt tavaly csökkent a lazackaviár ára.
A tokhalból nyert – a vörös kaviárnál jóval drágább – fekete kaviárból a tavalyi termelés 7 százalékkal, 32 tonnára emelkedett. Oroszország 2006-ban, a faj kihalásától tartva, halászati tilalmat rendelt el a tokhalra a Kaszpi-tengeren és a Volgán. A feketekaviár-termelés 2010-ben indult újra, de már csak különleges halneveldékben élő tokhalak lehalászásával. (mfor.hu, MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Növekedési lehetőségeket keresnek az orosz élelmiszer-kereskedők
Az orosz kiskereskedők új utakat keresnek piaci részesedésük növelésére. A…
Tovább olvasom >Az idei orosz gabonatermés 2021 óta a legalacsonyabb lehet
Az idei orosz gabonatermés 2021 óta a legalacsonyabb lehet –…
Tovább olvasom >Komoly kihívóra akadt az orosz piacvezető X5-nek és Magnitnak a Vkusvill személyében
Az orosz egészséges élelmiszereket forgalmazó kiskereskedő, a Vkusvill jó úton…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >