Hétvégi hobbi-faházak a Tescotól

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 11. 00:00

A nyugati sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Tesco lánc mindössze 10 ezer fontért (3,35 millió forintért) kínál új lakásokat az internetes áruházában.

Az értesülést sorra vették át egymástól a lapok, anélkül, hogy pontosan utána jártak volna az információ hátterének. Mint kiderült, olyan faházakról van szó, melyeket nem a hagyományos értelemben vett beköltözésre terveztek.
"A Tesco internetes áruházában valóban elérhető többféle elemes faház, de egy másodpercig sem állítottuk azt, hogy ezek alkalmasak lennének a vásárlók lakhatási problémáinak a megoldására. Az eladásra kínált, egyébként finn gyártmányú faházakat elsősorban olyan hobbitelkekre tudjuk ajánlani, ahol rendszeresen és szívesen tölti egy család a hétvégéit" – mondta a Tesco brit szóvivője.
A szakember hozzátette, hogy valószínűleg sokan nem tudják, de a Tesco a szigetországban már több vegyes ingatlanfejlesztésben részt vett, melyek keretében az üzleti célú ingatlanok mellett lakóingatlanokat is kialakítottak.
"Az a hír, mely szerint a Tesco lakásokat árul, önmagában nem újdonság, hiszen a fejlesztő partnereinkkel közösen immár tizenhárom éve végezzük ezt a tevékenységet, de a fenti hír nem összekeverendő ezzel az üzletágunkkal" – idézi a szakértőt a penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink