Megkezdődtek a közétkeztetési szakácsverseny elődöntői
Megkezdődtek a közétkeztetési szakácsverseny elődöntői, a téma ezúttal „a nyári ételek” – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
A versenyzőknek a témához illő 3 fogásos felnőtt ebédet kell nettó 550 forintos keretből kigazdálkodniuk, és 3 óra alatt elkészíteniük. Az ételek kötelező eleme a hazai friss alapanyagokból készült lecsó és a méz.
Az immár hetedik alkalommal kiírt verseny szervezői – a Nébih mellett – a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ). A felkészülésben neves szakmai mentorok működnek közre.
A júniusi selejtező után bejutott 39 csapat Budaörsön, a Metro Gasztroakadémia látványkonyhájában mutathatja be menüjét. A döntőbe – amely február 6-án, a Sirha Vendéglátó- és Élelmiszeripari Szakkiállításon lesz – a 12 legjobb teljesítményt nyújtó csapat juthat majd be. Az eredményhirdetés az utolsó versenynapon, november 10-én lesz.
Az előző versenyek döntős receptjei, illetve a versennyel kapcsolatos további információk megtalálhatóak a https://portal.nebih.gov.hu/hu/kozetkeztetesi-szakacsverseny oldalon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >Növényvédő szerek alkalmazhatósága a különböző kukorica kultúrákban
A növényvédő szerek kiválasztásakor kiemelt jelentőséggel bír, hogy az adott…
Tovább olvasom >Fokozott ellenőrzések a hazai állatállomány védelmében
Kiemelten fontos a védekezés a fertőző állatbetegségek ellen, hiszen így…
Tovább olvasom >További cikkeink
Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >Könnyek a vízben segélykoncert szeptemberben, a jótékonysági akció folytatódik
A nagy hőségre való tekintettel az ősz elejére halasztották a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >