Megkezdődtek a közétkeztetési szakácsverseny elődöntői
Megkezdődtek a közétkeztetési szakácsverseny elődöntői, a téma ezúttal „a nyári ételek” – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
A versenyzőknek a témához illő 3 fogásos felnőtt ebédet kell nettó 550 forintos keretből kigazdálkodniuk, és 3 óra alatt elkészíteniük. Az ételek kötelező eleme a hazai friss alapanyagokból készült lecsó és a méz.
Az immár hetedik alkalommal kiírt verseny szervezői – a Nébih mellett – a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ). A felkészülésben neves szakmai mentorok működnek közre.
A júniusi selejtező után bejutott 39 csapat Budaörsön, a Metro Gasztroakadémia látványkonyhájában mutathatja be menüjét. A döntőbe – amely február 6-án, a Sirha Vendéglátó- és Élelmiszeripari Szakkiállításon lesz – a 12 legjobb teljesítményt nyújtó csapat juthat majd be. Az eredményhirdetés az utolsó versenynapon, november 10-én lesz.
Az előző versenyek döntős receptjei, illetve a versennyel kapcsolatos további információk megtalálhatóak a https://portal.nebih.gov.hu/hu/kozetkeztetesi-szakacsverseny oldalon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az intenzív felderítés újabb FD-vel fertőzött területeket tárt fel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nébih: Az intenzív felderítés újabb FD-vel fertőzött területeket tárt fel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mikrozöld vagy növényi csíra?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Shanghai Fair Trade Show kiállítás Budapesten – október 30-31.
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >34 magyar kiállító vesz részt a kölni ANUGA-n
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nyár, keretes szerkezetben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >