Hét szupermarketet modernizált a SPAR

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 05. 11:25

Három budapesti és négy vidéki SPAR szupermarket teljes körű felújítása fejeződött be novemberre. A megújult áruházakra összesen csaknem 1,5 milliárd forintot fordított az osztrák családi vállalkozás. Mintegy 140 fő munkahelye vált komfortosabbá.

spar

„Áruházaink modernizációja egyben a munkahelyek megőrzését is jelenti, hiszen a korszerűsített üzletekkel hosszú évekig, évtizedekig számolunk. A SPAR több mint 13.000 ember megélhetését biztosítja országszerte. A felújításokkal nem csak a vásárlói elégedettség növelése és a minőségi kiszolgálás a célunk. Szeretnénk, ha a SPAR hálózat még vonzóbb munkahellyé válna, ahol jó a hangulat, versenyképesek a bérek, és esztétikus a munkakörnyezet” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Október végén és novemberben hét, összesen másfél milliárd forintból felújított áruházat vettek birtokba a vásárlók országszerte. Esztergomban, a Damjanich utcában található üzlet korszerűsítésére 104 millió forintot fordított a SPAR. Az megújult eladótérbe újdonságként csemege-, sajt és húspult került, s a korábbi látványpékség is új arculatot kapott. A vállalat ugyancsak 104 millió forintos fejlesztést hajtott végre a törökszentmiklósi, Kossuth Lajos utca 138-142. szám alatti és a Szentgotthárd, Hunyadi út 21. szám utcai üzletében. A beruházás révén a vásárlók immár könnyen áttekinthető pultokból választhatnak a megszokott magas minőségű SPAR termékekből. Mindhárom beruházásban közös, hogy a meglévő bútorok jobban áttekinthető elrendezést kaptak, a zöldség-gyümölcs és pékáru részlegekre pedig új bútorokat helyeztek. Az eladóterekbe környezetbarát LED világítást szereltek, így energetikailag is hatékonyabbá vált az áruházak működése.

A Hódmezővásárhely, Andrássy utca 8. szám alatt található szupermarketben a felújított eladótérbe új csemegepult, sajtpult, húspult került be újdonságként, a vásárlók pedig széles választékú frissen sütött pékáruk közül válogathatnak. Ez az üzlet szintén jóval kevesebb energiával is beéri a jövőben, az új LED világítás mellett a hűtéstechnikai rendszer is teljes felújításon esett át.

Az őszi beruházások Budapestet is érintették: a Károly körút 22-24. szám alatti City SPAR üzletre 126 millió forintot fordított a vállalat. A megújult, új elrendezésű eladótérbe csemegepult, húspult, valamint újdonságként gasztropult került. Az időszak egyik legnagyobb, mintegy 415 millió forintos fejlesztését a XXI. kerületben, a Zrínyi út 1. szám alatti szupermarketben hajtotta végre a SPAR. A fővárosi üzlet belső kialakítása a vállalat legújabb koncepcióját tükrözi: a bejárat után alacsony bútoros zöldség-gyümölcs és pékáru részlegen át juthatnak el a vásárlók az új csemegepultig. Ezen kívül új szolgáltatásként látványpékség is létesült az üzletben. A takarékos működést LED világítás szolgálja és a hűtőbútorokat is új, energiatakarékos típusokra cserélték.

A legnagyobb léptékű modernizációra Budapesten, az Erzsébet körút 24. szám alatti szupermarketben került sor. 469 millió forintba került az eladótér teljes felújítása és racionalizálása az új csemegepulttal és a látványpékséggel, illetve a SPAR to Go koncepció jegyében kialakított ételpultokkal. A beruházás keretében minden boltberendezés és hűtőbútor vadonatújra lett lecserélve, utóbbiak ajtókkal zárhatóak, de az energiatakarékosságot szolgálja a LED világítás, illetve a korszerű hőszivattyús rendszer is, amely komplexen biztosítja a hűtést-fűtést az épületben.

Kapcsolódó cikkeink