HelloFresh: Idén 13%-kal költöttek többet az írek élelmiszerre

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 31. 09:59

A HelloFresh új felmérése szerint Írországban az átlagos heti élelmiszer-költés 13%-kal, a 2022-es 91,38 euróról 2023-ra 105,85 euróra emelkedett, ami éves szinten 752 euróra rúg. Ez az összeg egy éves jógabérlet, egy csúcsminőségű kerékpár vagy egy új okostelefon árának felel meg

A felmérés szerint Írországban a válaszadók mintegy 88%-a csökkentette idén a kiadásait, ebből 41% mondta azt, hogy a költségek csökkentése érdekében kompromisszumot kötött a hetente vásárolt élelmiszerek minőségét illetően.

A tanulmányból az is kiderült, hogy a háztartási költségcsökkentő intézkedések ellenére, a fogyasztók több mint fele a tervezettnél több pénzt költött a élelmiszervásárlásra hetente.

Az adatok szerint, hogy a fogyasztók mintegy 34%-nak okoz nehézséget az élelmiszervásárlási házi költségvetés betartása, míg 19%-uk megtervezi a heti étkezését, így igyekezve kordában tartani a kiadásait.

A felmérés megállapította továbbá, hogy az ír vásárlók hetente 1,75 órát töltenek a szupermarketben, ami éves szinten közel négy teljes napnak felel meg.

A vásárlók több mint egyharmada (39%) „idegesítőnek” találja a szupermarketekben való sorban állást, míg 42%-uk hasonlóképpen érez a „kifogyott” termékekkel kapcsolatban.

Minden második válaszadó nyilatkozott úgy, hogy hetente a tervezettnél több időt tölt a szupermarketben, 41%-uk pedig azt állította, hogy rendszeresen több üzletben is próbálkozik, hogy minden szükséges alapanyagot beszerezzen.

A vásárlók havonta átlagosan 2,5 órát töltenek a hiányzó hozzávalók keresésével – tette hozzá a HelloFresh.

Checkout

Kapcsolódó cikkeink