Héj nélküli kenyeret fejlesztettek ki Németországban
Héj nélküli, magas tápanyagtartalmú kenyeret fejlesztettek ki idős embereknek a németországi Fuldában.
A rozs és búza keverékéből készített, puha szélű kenyér nagy segítséget jelent a rágási és nyelési nehézségekkel küzdő embereknek – mondta Joachim Schmitt, a Fuldai Főiskola élelmiszermérnöke.
A szakember kiemelte, hogy a szögletes formájú kenyér különösen gazdag ballaszt- és ásványi anyagokban, például kalciumban és magnéziumban. „Ilyen kombinációban a héj nélküli, tápanyagban különösen gazdag kenyerünk egész Németországban egyedülálló” – mondta Schmitt.
Eddig csak szanatóriumok, idősotthonok lakói próbálhatták ki az új kenyeret, nekik ízlett. A kutatók év végéig lezárják a projektet és partnereikkel 2015-ben piacra dobják a terméket.
A demográfiai változások miatt egyre nagyobb igény lesz megfelelő élelmiszerekre az időseknek a Német Táplálkozási Tanács és a Német Pékipari Akadémia szerint. (MTI, hvg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tízből hat Z-generációs vásárlónak a felhasználói élmény és a megbízható értékelések a legfontosabbak
Több mint 75% vásárláskor az értékelésekre és az ügyfélszolgálatra támaszkodik…
Tovább olvasom >A francia szupermarketeknek tájékoztatniuk kell a vásárlókat a termékméret csökkentésről
Július 1-jétől a francia szupermarketeknek ún. „zsugorflációs”tájékoztatási kötelezettsége van, azaz…
Tovább olvasom >KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban
2024. februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605…
Tovább olvasom >