Hazánk megbízható üzleti partner Ázsiában is

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 01. 27. 10:31

Magyarország Hongkong legjelentősebb kereskedelmi partnere a közép-kelet európai régióban, a meglévő kölcsönös üzleti bizalmat tovább mélyítheti a kínai „Egy Övezet, Egy Út” kezdeményezésen belüli együttműködésünk – jelentette ki Varga Mihály Hongkongban kormánytagokkal és az üzleti élet meghatározó szereplőivel folytatott megbeszéléseit követően.

Képernyőfotó 2017-01-20 - 14.34.23

Magyarország kedvező befektetési lehetőségeket kínál ázsiai partnereinek is infrastruktúrája, képzett munkaereje, kedvező földrajzi fekvése és erősödő pénzügyi, kereskedelmi centrum szerepe alapján – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.
Egyre több magyar vállalat érdeklődik a hongkongi üzleti lehetőségek iránt, és bízunk abban, hogy a kedvező magyarországi makrogazdasági környezet hasonló érdeklődést vált ki a hongkongi cégekből is – emelte ki Varga Mihály a X. Ázsiai Pénzügyi Fórum alkalmával folytatott kétoldalú találkozóit követően. A Gregory So kereskedelmi és gazdaságfejlesztési miniszterrel, Jasper Tsanggal, a hongkongi törvényhozás volt elnökével, valamint Eddie Yue-vel, a Hongkongi Monetáris Hatóság vezérigazgató-helyettesével folytatott megbeszéléseken a tárgyalófelek pozitívan értékelték, hogy a kínai vállalatok részére komplett infrastruktúra épült ki hazánkban. Ez magában foglalja a Peking–Budapest közvetlen légijárat beindítását, a Bank of China budapesti klíringközpontjának felállítását, valamint a magyar-kínai két-tannyelvű iskola létrehozását.

A tárgyalásokon az egyik legfontosabb téma volt, hogy napirenden van Magyarország csatlakozása az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz (AIIB) – tájékoztatott Varga Mihály. Hozzátette: ezzel tovább fejlődhet a nemzetközi pénzügyi és külgazdasági kapcsolatrendszerünk, valamint egyre több magyar vállalat jelenhet meg az ázsiai piacokon.

A nemzetgazdasági miniszter az Európai Unióban történt és várható változásokkal kapcsolatban kijelentette: hazánk megbízható partnere lehet azon ázsiai vállalkozásoknak, amelyek az uniós belső piacot kívánják elérni.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink