Hatékonyság és biztonság a logisztikában

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 11. 02. 09:52

A közúti áruszállítás jelentősen növekszik export, import és belföldi viszonylatban is. A fuvarozók és szállítmányozók minden szabad kapacitására szükség van ahhoz, hogy az ellátási lánc rendben működjön.

Az áruszállítás hatékonyságán sokat segít, ha csökken a várakozási ideje a raktári dolgozóknak és a kamionoknak is.

A PALMSPED Cargo Kft. abban segíti ügyfeleit, hogy mielőbb rendelkezésre álljon a megfelelő és fuvarköltségben is optimális fuvareszköz. A gyors és pontos információ érdekében dedikált fuvarszervezést biztosítunk, így szinte automatikus a közúti szállítási igények teljesítése.

Az együttműködés nekünk Palmspednek azt is jelenti, hogy vannak olyan feladatok, amiket átvállalunk vevőinktől a hatékonyabb operatív munkavégzés érdekében. Ilyenek például az időkapu rendszerek kezelése, direkt kapcsolattartás a fel- és lerakó raktárakkal, EKAER kezelése, cserepaletta nyilvántartás, behajtási engedély ügyintézés, stb.

Az áruszállítás egyben felelősség is, így az ellenőrzésre és adminisztrációra nagy hangsúlyt fektetünk. Vannak olyan speciális szállítások, ahol az áru típusa és a szállítási előírások szükségessé teszik a még szigorúbb ellenőrzést. Az alkohol termékek, a hűtést, fagyasztást igénylő élelmiszerek, a gyógyszeripari termékek, a veszélyes áruk mind fokozottabb figyelmet igényelnek.

Az e-CMR bevezetése sokat lendít majd a nemzetközi fuvarozás hatékonyságán. Több jelenleg még dokumentum alapú munkafolyamat válik majd gyorsabbá. Nagy mérföldkő lesz a közúti áruszállításban, hiszen az automatizálás és digitalizáció már elengedhetetlen a logisztika minden egyes szereplője számára.

Erőforrásainkkal felkészültünk a minden év végén már megszokott nagy számú szállítás teljesítésére. Előreláthatólag ezt az évet 6000 fuvarmegbízás felett sikerül zárnunk.

A 2022. évi közúti fuvardíjakról már nálunk PALMSPED Cargo Kft.-nél is elindultak a szerződéses ügyfeleinkkel az egyeztetések. (x)

Kapcsolódó cikkeink