Hatalmas magyar siker a Fagylalt Világbajnokságon
Az olaszországi Riminiben rendezett 10. jubileumi Gelato World Cup-on a Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián alkotta magyar csapat bronzérmet szerzett, felülmúlva ezzel tavalyi Európa-bajnoki bronzérmüket.

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület
A versenyen a magyar csapatnak sikerült a második helyen végző Dél-Korea csapata elé kerülnie, míg a címvédő Olaszország aranyérmet nyert ismét. A tavalyi Európa-bajnoki bronzérem biztosította a magyaroknak a lehetőséget a világbajnoki döntőbe való továbbjutásra, ahol végül kiválóan teljesítettek.
A magyar csapat versenyprodukciója az Alice Csodaországban témaköréhez kapcsolódott, és minden versenyfeladatuk e meseregény hangulatát idézte. A Gelato World Cup versenyzőinek számos kihívást kellett teljesíteniük, többek között dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromféle meleg előételt gourmet sós fagylalttal ötvözve, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy „meglepetés” alapanyaggal készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett alkotniuk.
A Gelato World Cup, amit 2003 óta kétévente rendeznek meg, a világ minden tájáról érkező cukrász szakemberek számára kiváló platform, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára. Emellett hozzájárul az ágazat szakmai fejlesztéséhez és lehetőséget biztosít a legfrissebb fagylalttrendek bemutatására. A magyar csapat bronzérmével ismét bizonyította, hogy a hazai cukrászművészet nemzetközi szinten is kiemelkedő.
Kapcsolódó cikkeink
Kraftsör Magyarország Tortájából!
Tavaly is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely az…
Tovább olvasom >Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >Az Év Bejglije 2024
2024-ben az ipartestület már ötödik alkalommal hirdette meg az Év…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >