Hatalmas magyar siker a Fagylalt Világbajnokságon
Az olaszországi Riminiben rendezett 10. jubileumi Gelato World Cup-on a Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián alkotta magyar csapat bronzérmet szerzett, felülmúlva ezzel tavalyi Európa-bajnoki bronzérmüket.

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület
A versenyen a magyar csapatnak sikerült a második helyen végző Dél-Korea csapata elé kerülnie, míg a címvédő Olaszország aranyérmet nyert ismét. A tavalyi Európa-bajnoki bronzérem biztosította a magyaroknak a lehetőséget a világbajnoki döntőbe való továbbjutásra, ahol végül kiválóan teljesítettek.
A magyar csapat versenyprodukciója az Alice Csodaországban témaköréhez kapcsolódott, és minden versenyfeladatuk e meseregény hangulatát idézte. A Gelato World Cup versenyzőinek számos kihívást kellett teljesíteniük, többek között dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromféle meleg előételt gourmet sós fagylalttal ötvözve, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy „meglepetés” alapanyaggal készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett alkotniuk.
A Gelato World Cup, amit 2003 óta kétévente rendeznek meg, a világ minden tájáról érkező cukrász szakemberek számára kiváló platform, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára. Emellett hozzájárul az ágazat szakmai fejlesztéséhez és lehetőséget biztosít a legfrissebb fagylalttrendek bemutatására. A magyar csapat bronzérmével ismét bizonyította, hogy a hazai cukrászművészet nemzetközi szinten is kiemelkedő.
Kapcsolódó cikkeink
Édes kihívások a Balatonnál: itt a régió tíz legjobb cukrászdája
A Magyar Konyha idén is elkészítette a Balaton 2025 Gasztrokalauzt,…
Tovább olvasom >Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Balaton Fagyija verseny
Idén tizenkettedik alkalommal került sor a Balaton Fagyija versenyre, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról,…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >