Hat pékséget vásárol a Grupo Bimbo Romániában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 12. 09:05

A pékárugyártó tavaly januárban vásárolta fel a Vel Pitar helyi sütőipari cégcsoportot.

A mexikói Grupo Bimbo sütőipari nagyvállalat a hírek szerint további hat pékséget akar felvásárolni Romániában.

A Ziarul Finaciar és a Profit.ro román üzleti híroldalak szerint az új telephelyek megvásárlására vonatkozó ügylet értéke eléri a 100 millió eurót (108,9 millió dollárt).

A Ziarul Finaciar által idézett, meg nem nevezett „piaci források” szerint a kenyér- és pékárugyárak eladója Siminel Andrei helyi vállalkozó családja.

Tavaly februárban a Ziarul Finaciar arról számolt be, hogy Andrei 10 millió eurót fektetett be két kenyérgyárba, melyek állítólag a kelet-romániai Brăilában és az ország délnyugati régiójában, Craiovában találhatóak.

A Grupo Bimbo szóvivője a legújabb akvizíciót a Just Foodhoz eljuttatott közleményében úgy kommentálta, hogy az „megerősítheti terjeszkedésünket a román piacon, és ezzel együtt csoportunk azon célkitűzését, miszerint értékes és képzett munkatársakkal dolgozva továbbra is egy jobb világot tápláljunk, és minőségi és releváns termékeket kínáljunk fogyasztóinknak minden országban”.

Tavaly a Grupo Bimbo megvásárolta a romániai Vel Pitar vállalatot a New York-i székhelyű NCH Investment magántőke-alaptól, amelynek Andrei az alelnöke.

A Takis chips gyártója a 2023-as pénzügyi eredményeit ismertetve a múlt hónapban „átmeneti időszakot” jósolt 2024-re, miközben a bevételek és az EBITDA növelésére törekszik.

Just Food

 

Kapcsolódó cikkeink