Használt sütőolajból készült öko-tisztítószert dob piacra az Auchan Retail Portugáliában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 20. 09:45

Az Auchan Retail Portugal környezetbarát, használt növényi olajból előállított mosó- és tisztítószereket hozott forgalomba, így törekedve a hulladékcsökkentés és a körforgásos gazdaság előmozdítására.

A legtöbb portugál háztartás jelentős mennyiségű étolajat használ az ételek elkészítéséhez, amiből viszont hatalmas mennyiségű hulladék adódik – közölte a kiskereskedő.

Az Ecox ökotisztítószer többféle változatban – mosószer, mosogatószer, gépi mosogatószerhez adagolható öblítő, padlóápoló, zsíroldó és öblítőszer – kapható.

A Coimbrai Egyetem által kifejlesztett folyékony formula mögött álló technológia a glicerin és a zsírsavak erejét egyesíti, és a hulladékot hasznos és környezetbarát termékké alakítja át.

A fenntarthatóság a tisztító- és mosószerek környezetbarát csomagolásában is tetten érhető, mivel úgy alkották meg őket, hogy a folyamat minden fázisában – a gyártás, a töltés és a szállítás során –kisebb legyen a környezetre gyakorolt hatásuk.

Az 50%-ban újrahasznosított anyagból készült csomagolás a piacon kapható más, hasonló típusú csomagolási formátumoktól nagyobb kiszerelésben (850 ml) kerül forgalomba.

Az Ecox termékcsalád már kapható az Auchan weboldalán és a fizikai üzletekben, az árak 3,09 eurónál kezdődnek.

A fenntarthatóság iránti folyamatos elkötelezettségének megfelelően az Auchan Retail Portugal azt is bejelentette, hogy 60%-kal csökkenti a promóciós szórólapjaihoz felhasznált papír mennyiségét, ami évi 1000 tonna papír megtakarítását jelenti.

ESM

Kapcsolódó cikkeink