Hasít az alkoholmentes borok piaca Ausztráliában
A borkedvelők többsége számára az alkohol nélküli bornak nem sok értelme van, sokan viszont szeretnék a másnaposság veszélye nélkül élvezni kedvenc italukat Ausztráliában. Adelaide több pincészete is úgy gondolta, hogy alkoholmentes verziókat dob piacra, ám ekkora érdeklődésre ők maguk sem számítottak.

A cél az ízvilág megőrzése alkoholmentesen is
Sajnos azonban nincs könnyű dolguk azoknak a termelőknek, akik ezzel próbálkoznak: a borból nehezebb kinyerni az alkoholt, mint a sörből, hiszen eleve kevesebb az összetevő. Két éve éppen ezért komoly kutatások zajlanak azzal kapcsolatban, hogyan lehetnének alkoholmentes borok is a piacon.
„A vásárlóink harmada örömmel inná az alacsony alkohol tartalmú vagy épp szeszmentes borainkat, ha a minőség nem változna”
– mondja Kerrin Petty, a Wolf Blass munkatársa.
Az ausztrál boroknak korábban óriási piaca volt Kínában, amit a szigorodó vámszabályok az elmúlt néhány évben fokozatosan ellehetetlenítettek. A borászatok szeretnének más, nagyobb piacok felé nyitni, többek között például a muszlim országokban is, ahol az alkoholfogyasztás ütközik a vallási előírásokkal.
Kapcsolódó cikkeink
Ez lehet az oka a vörösbor-fogyasztás drámai visszaesésének
Az elmúlt években világszerte érzékelhető a vörösbor-fogyasztás visszaesése – és…
Tovább olvasom >Prémium ízek, mentes lendület
A sörpiac prémiumizációja tovább erősödik, a fogyasztók egyre inkább a…
Tovább olvasom >Alumíniumpalackos bort vezet be a brit Aldi
Április 14-től alumíniumpalackos saját márkás borral bővül az Aldi kínálata…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >