Hasít az alkoholmentes borok piaca Ausztráliában
A borkedvelők többsége számára az alkohol nélküli bornak nem sok értelme van, sokan viszont szeretnék a másnaposság veszélye nélkül élvezni kedvenc italukat Ausztráliában. Adelaide több pincészete is úgy gondolta, hogy alkoholmentes verziókat dob piacra, ám ekkora érdeklődésre ők maguk sem számítottak.
Sajnos azonban nincs könnyű dolguk azoknak a termelőknek, akik ezzel próbálkoznak: a borból nehezebb kinyerni az alkoholt, mint a sörből, hiszen eleve kevesebb az összetevő. Két éve éppen ezért komoly kutatások zajlanak azzal kapcsolatban, hogyan lehetnének alkoholmentes borok is a piacon.
„A vásárlóink harmada örömmel inná az alacsony alkohol tartalmú vagy épp szeszmentes borainkat, ha a minőség nem változna”
– mondja Kerrin Petty, a Wolf Blass munkatársa.
Az ausztrál boroknak korábban óriási piaca volt Kínában, amit a szigorodó vámszabályok az elmúlt néhány évben fokozatosan ellehetetlenítettek. A borászatok szeretnének más, nagyobb piacok felé nyitni, többek között például a muszlim országokban is, ahol az alkoholfogyasztás ütközik a vallási előírásokkal.
Kapcsolódó cikkeink
Csökken a sörfogyasztás Németországban és Európában
A német sörkultúra világszerte ismert, ám az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt…
Tovább olvasom >A prémium italfogyasztás jövője: kevesebb, de jobb minőség
A WhiskyNet Kft. két alapítója, Szatmári Kati és Szigeti Zsolt…
Tovább olvasom >Magyar siker a világ legjobb borászatainak rangsorában: a Szepsy Pince a 43. helyen
2024-ben is közzétették a World’s Best Vineyards rangsorát, amely az…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >