Három különleges íz, két remek cukrász és egy kiváló tejszín győztes találkozása

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 11. 03. 09:01

Füredi Krisztián és Fodor Sándor is Debic tejszínnel komponált tökéletes ízélményt. A Debic tejszíne idén mindhárom díjazott alkotás hivatalos receptúrájában helyet kapott.

Magyarország Tortája

Fodor Sándor egy különleges tortát szeretett volna alkotni, különleges alapanyagokból. Így esett a választása a vilmoskörtére és a napraforgómagra. Az ötlet hamar megszületett, de a rétegek beállításán, az arányok pontosításán és az ízek finomhangolásán még hónapokon át dolgozott, mire elkészült a harmincadik, díjnyertes torta.

A torta Debic tejszínnel kevert, hársmézes joghurt és vilmoskörte mousse.

Sándor sokáig kereste a megfelelő joghurtot és csokoládét, de a tejszín nem okozott számára fejtörést. A Debic tejszínnel minden trükk nélkül sikerült a kívánt homogén állagot elérnie, mégsem ezt szerette benne a legjobban:

„Mindig az íz az elsődleges. Az alapanyagok kiválasztásánál is arra törekedtem, hogy jól működjenek, harmonikus végeredményt alkossanak együtt. A Debic egy rendkívül tiszta tejszín, klasszikus, telt ízvilága remekül kiegészítette a torta többi hozzávalóját.

Magyarország Cukormentes Tortája

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt idén jubileumi, 10. alkalommal hirdette meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen. Krisztián egy hagyományos magyar ízeket kombináló, zserbót idéző tortával szeretett volna valódi cukormentes alternatívát kínálni az édes ízek kedvelőinek. A receptúrát sikerült úgy eltálalni, hogy azon sem a dietetikus, sem a zsűri nem kért változtatást.

A lágy rétegeket sárgabarackzselé, a Debic tejszínnel készült étcsokoládés krém és könnyed sárgabarack mousse adja.

Krisztiánnak önmagával és a felhasznált alapanyagokkal szemben is magasak az elvárásai. Szerencsére úgy látja, hogy ezt a vásárlók is díjazzák, egyre többen keresik a magasabb minőséget, a kulináris élményt, amiből ma már a cukormentes desszertek esetében sem kell lentebb adni:

„Több odafigyeléssel egy cukormentes desszert is képes hozni a megszokott édes ízt. Akinek nem árulom el, hogy nincs a tortában hozzáadott cukor, az nem is érzi a különbséget. Erre nagyon figyeltem a receptúra összeállításakor.

Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája

Füredi Krisztián őszi erdőt megidéző alkotását a természet ihlette. A cukrász rögtön tudta, hogy a tortában a bogyós gyümölcsök és a gesztenye kapják majd a főszerepet. Az első receptúrában még a rum szerepelt, ami később átadta a helyét a tematikához és az ízvilághoz is jobban illeszkedő, a vadászok védőszentjéről elnevezett St. Hubertus likőrnek. A torta Debic tejszínnel készült. Krisztián idén is ragaszkodott a jól bevált minőséghez:

„A tavalyi versenyen szerzett tapasztalataimból kiindulva tudtam, hogy a Debic tejszín selymessége kiválóan kiegészíti majd az ízeket, és hozzájárul a harmonikus végeredményhez. Nem is volt kérdés, hogy ezt választom.

Kóstoljátok meg ti is a tortákat, és válasszátok a Debic tejszíneket a győztes alkotásokhoz! (x)

Kapcsolódó cikkeink