Három különleges íz, két remek cukrász és egy kiváló tejszín győztes találkozása
Füredi Krisztián és Fodor Sándor is Debic tejszínnel komponált tökéletes ízélményt. A Debic tejszíne idén mindhárom díjazott alkotás hivatalos receptúrájában helyet kapott.
Magyarország Tortája
Fodor Sándor egy különleges tortát szeretett volna alkotni, különleges alapanyagokból. Így esett a választása a vilmoskörtére és a napraforgómagra. Az ötlet hamar megszületett, de a rétegek beállításán, az arányok pontosításán és az ízek finomhangolásán még hónapokon át dolgozott, mire elkészült a harmincadik, díjnyertes torta.
A torta Debic tejszínnel kevert, hársmézes joghurt és vilmoskörte mousse.
Sándor sokáig kereste a megfelelő joghurtot és csokoládét, de a tejszín nem okozott számára fejtörést. A Debic tejszínnel minden trükk nélkül sikerült a kívánt homogén állagot elérnie, mégsem ezt szerette benne a legjobban:
„Mindig az íz az elsődleges. Az alapanyagok kiválasztásánál is arra törekedtem, hogy jól működjenek, harmonikus végeredményt alkossanak együtt. A Debic egy rendkívül tiszta tejszín, klasszikus, telt ízvilága remekül kiegészítette a torta többi hozzávalóját.”
Magyarország Cukormentes Tortája
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt idén jubileumi, 10. alkalommal hirdette meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen. Krisztián egy hagyományos magyar ízeket kombináló, zserbót idéző tortával szeretett volna valódi cukormentes alternatívát kínálni az édes ízek kedvelőinek. A receptúrát sikerült úgy eltálalni, hogy azon sem a dietetikus, sem a zsűri nem kért változtatást.
A lágy rétegeket sárgabarackzselé, a Debic tejszínnel készült étcsokoládés krém és könnyed sárgabarack mousse adja.
Krisztiánnak önmagával és a felhasznált alapanyagokkal szemben is magasak az elvárásai. Szerencsére úgy látja, hogy ezt a vásárlók is díjazzák, egyre többen keresik a magasabb minőséget, a kulináris élményt, amiből ma már a cukormentes desszertek esetében sem kell lentebb adni:
„Több odafigyeléssel egy cukormentes desszert is képes hozni a megszokott édes ízt. Akinek nem árulom el, hogy nincs a tortában hozzáadott cukor, az nem is érzi a különbséget. Erre nagyon figyeltem a receptúra összeállításakor.”
Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája
Füredi Krisztián őszi erdőt megidéző alkotását a természet ihlette. A cukrász rögtön tudta, hogy a tortában a bogyós gyümölcsök és a gesztenye kapják majd a főszerepet. Az első receptúrában még a rum szerepelt, ami később átadta a helyét a tematikához és az ízvilághoz is jobban illeszkedő, a vadászok védőszentjéről elnevezett St. Hubertus likőrnek. A torta Debic tejszínnel készült. Krisztián idén is ragaszkodott a jól bevált minőséghez:
„A tavalyi versenyen szerzett tapasztalataimból kiindulva tudtam, hogy a Debic tejszín selymessége kiválóan kiegészíti majd az ízeket, és hozzájárul a harmonikus végeredményhez. Nem is volt kérdés, hogy ezt választom.”
Kóstoljátok meg ti is a tortákat, és válasszátok a Debic tejszíneket a győztes alkotásokhoz! (x)
Kapcsolódó cikkeink
Lezárult a Magyarország Tortája 2024 pályázat
Február 20-ig nevezhettek az Ipartestület rendes tagjai, valamint cukrászdák és…
Tovább olvasom >A Magyarország Tortája 2024. verseny döntősei – A nap képe
A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg az óriási…
Tovább olvasom >SIRHA Budapest 2024 A HoReCa szektor legnagyobb hazai ünnepe
Március 5-én nyitja kapuit Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa…
Tovább olvasom >További cikkeink
Pikok Pure saját márkás család a természetesség jegyében
A Lidl számára kiemelten fontos a vásárlói igények maximális kiszolgálása, melyet…
Tovább olvasom >Megoldást nyújt egy magyar innováció a REPohár visszaváltási kihívásokra!
Nem túl régi a gyakorlat, hogy a fesztiválokon, szórakozóhelyeken, koncerteken…
Tovább olvasom >Növényi alapú hab a tortán: RAMA Crema!
Kapucsínó, flat white, latte macchiato – selymesen krémes tejhab nélkül egytől…
Tovább olvasom >