Harmadszor díjazzák az ügyfélkiszolgálás legjobbjait

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 14. 09:21

Idén is díjazzák a telefonos és a személyes ügyfélkiszolgálás legjobbjait a „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” üzleti verseny keretén belül. A megmérettetés fő célja a hazai ügyfél-kiszolgálási kultúra fejlesztése, melynek eredményei nem csak a próbavásárlások alapján levont következtetéseket, hanem az ügyfelek személyes véleményét is tükrözik.

A hazai üzleti kultúra fejlesztésének egyik fontos lépése volt a „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” Díj életre hívása. A megmérettetésen az elmúlt két évben több mint 40 vállalat vett részt a banki és biztosítási, telekommunikációs, franchise és kereskedelmi szektorokból, az utazási irodák piacáról, illetve a tavalyi év óta közszolgáltatói, valamint call-center szegmensben is elindulhattak a cégek. A versenyben részt vevők a tesztidőszak során rendszeresen és személyre szabottan kapnak visszajelzést erősségeikről, illetve fejlesztésre szoruló ügyfél-kiszolgálási gyakorlataikról.

Az üzleti versenyen induló cégek a hazai piacon egyedülálló online Jelentési és Üzleti Intelligencia Rendszeren keresztül folyamatosan nyomon követhetik eredményeik alakulását az interneten. A versenyben résztvevők az egyéni eredményeiket a tesztek ellenőrzését követő 1 órán belül láthatják, a Térinformatikai modul segítségével térképre kivetítve is.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az induló cégek nagy hangsúlyt fektetnek ügyfélkiszolgálásuk minőségére, mely a tesztek eredményeiben és a versenyzők közötti néhány százalékos különbségekben is megnyilvánul. A díjak odaítélése – hasonlóan a korábbi évekhez – komplex tesztek és szakmai értékelés alapján történik. A 2011-es megmérettetésre már lehet jelentkezni. A tesztidőszak a tervek szerint tavasszal rajtol, az ünnepélyes díjátadót pedig októberben rendezik.

A versenyt három éve hívták életre, 2010 óta már két kategóriában díjazzák a legjobb ügyfélkiszolgálókat. A megmérettetés szervezője a ClientFirst Consulting, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola pedig változatlanul aktív szerepet vállal a magas színvonalú megmérettetésben. A verseny jogi tisztaságát a korábbi évekhez hasonlóan idén is az enwc Natlacen Walderdorff Cancola nemzetközi jogi iroda szavatolja.

Kapcsolódó cikkeink