Hamis parfümöket és zárjegy nélküli pálinkát találtak egy román buszban

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 06. 11:05

Több száz doboz hamis márkajelzésű parfümöt és huszonöt liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli pálinkát foglaltak le a pénzügyőrök az M7-es autópályán, mintegy 900 ezer forint értékben – közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse pénteken az MTI-vel.

NAVBus Szilvia alezredes tájékoztatása szerint a pénzügyőrök egy 55 román állampolgárral Olaszországba tartó, román rendszámú autóbuszt ellenőriztek. A jármű csomagterében lévő utazótáskákból összesen 808 doboz különféle parfüm került elő, amelyek származását a tulajdonosaik nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A buszban utazók elismerték, hogy a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványokat értékesíteni kívánták, ezért ellenük iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás, a hamis termékeket pedig lefoglalták.

A pénzügyőrök továbbá lefoglaltak 25 liter ismeretlen eredetű, zárjegy nélküli pálinkát, amely egy utazótáskából került elő. A tulajdonosra jövedéki bírságot szabtak ki. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink