Halászati szervezet: az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az év végére esik
Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka év végére esik – közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az M1 aktuális csatornán.
Lévai Ferenc azt mondta, hogy Magyarországon egy ember évente átlagosan 6,7 kilogramm halat eszik, pedig hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztani.
A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon – tette hozzá.
A szóvivő beszélt arról is, hogy az éves haltermelés 81 százalékát a ponty, 15-16 százalékát a harcsafélék teszik ki. Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában – emelte ki Lévai Ferenc. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Milyen hal kerüljön az ünnepi asztalra?
Karácsony közeledtével jelentős forgalmat bonyolítanak le a halboltok. Egyáltalán nem…
Tovább olvasom >Karácsonyra is érdemes hazai édesvízi halat választani
A magyar hal kiváló minőségű és egészséges. Erre hívja fel…
Tovább olvasom >Nagy István: folyamatosan növekszik a halfogyasztás
Az utóbbi években lassan, de folyamatosan nő a hazai halfogyasztás…
Tovább olvasom >További cikkeink
TIM: növekszik a kereslet a környezettudatos termékek iránt
A fogyasztói társadalomban egyre többen választják a környezettudatos életmódot, egyre…
Tovább olvasom >Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik…
Tovább olvasom >Lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése júniusban
Lassult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban az S&P Global…
Tovább olvasom >