Hajdúböszörményben megnyílt az első agrárkamarai szolgáltató központ

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 16. 11:05

Megnyitotta első szolgáltató köpontját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön Hajdúböszörményben; a szervezet a tapasztalatok kiértékelése után a közeljövőben országszerte több hasonló központ létrehozását tervezi.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elsõ szolgáltató központja


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A városközpontban, a Posta volt épületében 300 négyzetméternyi hasznos alapterületen közel ötmillió forinos saját ráfordításból kialakított központban a hagyományos falugazdászi szolgáltatásokon túl külső partnerek bevonásával tanácsadással is segíti tagjai munkáját a kamara.
Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta: a szolgáltató központban a partnerszervezetek – katasztrófavédelem, agrárfinanszírozást nyújtó pénzintézetek, biztosítási ügyletek, jogsegélyszolgálat, szaktanácsadás – is elérhetők lesznek. Közölte azt is: a következő központ Vas megyében, Sárváron nyílik. Jakab István, a parlament alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke kifejtette: a NAK az első olyan szervezet, amely nem egyszerre, mind a 19 megyében vezet be új kezdeményezést, hanem higgadtan, átgondoltan. Meggyőződését fejezte ki, hogy a központok hatékonyan tudnak majd segíteni a gazdáknak. Kiss Attila (Fidesz-KDNP), a város polgármestere úgy vélte, az uniós csatlakozás felkészületlenül érte a gazdatársadalmat, ám mára már sokat fejlődtek, ami a kamara érdeme. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink