Gyulai húskombinát: Egymillárdos hitel állami garanciával

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 15. 00:03

Nemcsak az egymilliárdos forgóeszköz-hitelhez jutott hozzá a Gyulai Húskombinát, hanem a hitel állami garanciavállalásáról szóló szerződést is aláírta már Ruck János vezérigazgató.

– A jelenleg érvényes kamatfeltételek mellett, öt éves futamidőre kaptuk meg az egymilliárd forintos, kereskedelmi banki hitelt. Ennek az összegnek a 80 százalékára kaptuk állami garanciát.— tájékoztatta a beol.hu-t Ruck János. A vezérigazgató elmondta, az üzleti alapú szerződés létrejöttéhez kemény feltételeket teljesíteniük, ezt pedig egy bonyolult eljárás során értékelték, ezért húzódott el több hónappal az ügy.
A Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) budapesti és brüsszeli központja még júniusban fogadta el a cég reorganizációs programját. Ezek után többen arra számítottak, néhány hét múlva a pénzt is átutalják a húskombinátnak. Az átmeneti időszakban a tulajdonosok mintegy 700 millió forintos átcsoportosítása révén a cégvezetés képes volt áthidalni a nehézségeket.
 A cég jelenlegi helyzetét értékelve Ruck János elmondta: a nyári hónapokban és szeptemberben megállt a veszteség termelése. Részben a forint árfolyamának erősödése, részben a belső takarékossági intézkedéseknek köszönhetően nullszaldóssá vagy kis mértékben nyereségessé vált ez az időszak – írja a beol.hu.
Kapcsolódó cikkeink