Gyors ütemben bővülnek a magyar-vietnami gazdasági kapcsolatok

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 05. 28. 11:10

A magyar-vietnami áruforgalom 2017-ben éves szinten 79 százalékkal bővült, elérte a 357 millió dollárt, a növekedés üteme 2018-ban is fennmaradt – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter, gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, miután fogadta Nguyen Van Binht, a vietnami kormánypárt politikai bizottságának tagját, a központi gazdasági osztály miniszteri rangú vezetőjét hétfőn Budapesten.

“Bízom benne, hogy hasonlóan Vietnam Magyarországra irányuló exportjához, Magyarország Vietnamba menő kivitele is jelentős mértékben nő az elkövetkező időszakban” – hangsúlyozta Varga Mihály a Pénzügyminisztérium közleménye szerint.
A gazdasági együttműködés bővítésére a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, a gyógyszer és a vegyipar, a vízügy, az egészségügy, az infokommunikációs, a gépipar, a védelmi ipar, a környezetvédelem és a megújuló energiaforrások területén lát lehetőséget a magyar kormány – tette hozzá a pénzügyi tárca vezetője.
Az elmúlt években lépésről-lépésre egy modern, többdimenziós együttműködés alakult ki a két ország között, amelynek tovább fejlesztésére elkötelezte magát a két állam – mondta a pénzügyminiszter.
Magyarország elismeréssel tekint a délkelet-ázsiai ország gazdasági fejlődésére – jegyezte meg Varga Mihály a közlemény szerint. Emlékeztetett arra, hogy Vietnam hagyományos partnere Magyarországnak Ázsiában, 1950-ben Magyarország az elsők között létesített diplomáciai kapcsolatokat Vietnammal. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink