Gyerekreggeli
A jelenleg tapasztalható inflációs környezet eredménye, de talán valahol a közétkeztetés és az iskolai büfék kritikája is, hogy a szülők 73%-a gyakrabban készíti el saját maga a gyermek útravalóját – derül ki a Pek-Snack legfrissebb, 1308 főt megkérdező online kutatásából.
Tízből kilenc szülő otthon csomagol tízórait gyermekének. Péksüteményt a válaszadók közel kétharmada ad csemetéjének, ezt követi a gyümölcs és a zöldség (54,7%), a müzli és a zabszelet (34,8%), majd a házi sütemény (20,7%).
Péksüteményekre a válaszadók több mint fele (52,9%) jellemzően 1000 forint alatt költ naponta, 39,7 százalék 1000–2000 forint közötti összeget szokott ezekre áldozni. A pékárukat a kitöltők 61,5%-a élelmiszerboltból és szupermarketből szerzi be, közel egyharmada (31,2%) látványpékségből. A gyermekek 76%-a hetente többször fogyaszt pékárut, legnépszerűbb közöttük a kakaós csiga, ezt követi a sajtos pogácsa, a zsömle, a kifli, a sajtos rúd, a fánk, a pizza, a túrós batyu, végül pedig a muffin.
//
Kapcsolódó cikkeink
Ki a forradalmár a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerülésének előmozdítására indított…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >Néha majd főétkezünk!
A snackelést cikkünk elsősorban a paradigmaváltásra számítók szemszögéből vizsgálja. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Otthon főz a magyar fiatal – nem trendi a gyorsétterem
A magyar fiatalok többsége ritkán vagy egyáltalán nem jár gyorsétterembe,…
Tovább olvasom >KSH: a turisztikai szálláshelyeken a vendégek száma (1,4 millió) 17, a vendégéjszakáké (3,4 millió) 16 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit áprilisban
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4…
Tovább olvasom >MBH gyorselemzés: Újabb hónapban remekelt a turisztikai ágazat
Március után, áprilisban ismét pörgött a turizmus: a vendégek száma…
Tovább olvasom >