Gyerekreggeli
A jelenleg tapasztalható inflációs környezet eredménye, de talán valahol a közétkeztetés és az iskolai büfék kritikája is, hogy a szülők 73%-a gyakrabban készíti el saját maga a gyermek útravalóját – derül ki a Pek-Snack legfrissebb, 1308 főt megkérdező online kutatásából.
Tízből kilenc szülő otthon csomagol tízórait gyermekének. Péksüteményt a válaszadók közel kétharmada ad csemetéjének, ezt követi a gyümölcs és a zöldség (54,7%), a müzli és a zabszelet (34,8%), majd a házi sütemény (20,7%).
Péksüteményekre a válaszadók több mint fele (52,9%) jellemzően 1000 forint alatt költ naponta, 39,7 százalék 1000–2000 forint közötti összeget szokott ezekre áldozni. A pékárukat a kitöltők 61,5%-a élelmiszerboltból és szupermarketből szerzi be, közel egyharmada (31,2%) látványpékségből. A gyermekek 76%-a hetente többször fogyaszt pékárut, legnépszerűbb közöttük a kakaós csiga, ezt követi a sajtos pogácsa, a zsömle, a kifli, a sajtos rúd, a fánk, a pizza, a túrós batyu, végül pedig a muffin.
//
Kapcsolódó cikkeink
Átadták a Gyulakonyha új épületét
A közétkeztetés kulcsszerepet játszik Magyarország élelmiszer-ellátásában – mondta az Agrárminisztérium…
Tovább olvasom >A Pek-Snack által idén készített kakaós csigáival szinte a fél országot átszelhetnénk
Budapesttől Debrecenig tartó kakaós csigasor, másfél focipályányi pizza és egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elindult a vendéglátóhelyek és attrakciók önkéntes NTAK-adatszolgáltatása
2023 március 1-jén több tízezer vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció…
Tovább olvasom >Kantoni tésztatekercs street food módra – A nap videója
Mi, akik álmélkodva nézzük az olaszokat, mennyire értenek a tésztához,…
Tovább olvasom >