Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia alapítója; születésnapja alkalmából az ipartestület immár hagyományosan tartott megemlékezést az MVI kezdeményezésére állított emléktábla megkoszorúzásával.
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
Az ünnepség a pandémia után először újra a nagy elődhöz méltóan széles körben, a család és a szakma számos szereplőjének közreműködésével zajlott. Az V. kerületi Akadémia utca 1. alatt 2016 júniusában felavatott táblánál Kovács László elnök tartott beszédet, aki elmondta, hogy az ipartestület a hagyományok ápolását mindig is fontos feladatának tartotta. Gundel János a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulatának – az MVI elődjének – 35 éven keresztül volt az elnöke, majd később örökös díszelnöke.
A koszorúzáson a Gundel család részéről dr. Gundel János, a BGE professzora méltatta rövid visszatekintésben a világhírű vendéglős dinasztia megalapítóját, és megköszönte az MVI elnökségének, hogy évente megszervezik a visszaemlékezést; ezután került sor a koszorúzásra.
A jelenlévők a 7 éve elhunyt Jakabffy Lászlóról is megemlékeztek, akinek oroszlánrésze volt az emléktábla felállításában, az ehhez szükséges adományok összegyűjtésében.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/03/Gundel-emlektabla_opt-1024x750.jpeg)
Az ünnepség a pandémia után először újra a nagy elődhöz méltóan széles körben zajlott
//
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >