A kormány figyel a kereskedők üzeneteire

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 07. 19. 10:27

A bérek növekedéséhez, a gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen a termelékenység és a versenyképesség fokozása, ebben pedig kulcsszerepet játszhat a kereskedelem is – hangzott el az Európai Kereskedelem Napján. Több mint három éve folyamatosan növekszik a kereskedelmi forgalom, az egyébként is legnagyobb foglalkoztatónak számító ágazat pedig ma már ott tart, hogy mintegy 3 ezer főnyi plusz munkaerőt igényel.

penz-apro

Az eseményen mások mellett felszólalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, aki elmondta: a kereskedelem nem csupán a mindennapi életünkben, hanem a gazdaságban is az egyik legfontosabb szerepet tölti be. Ezért megérdemli, hogy kitüntetett figyelmet kapjon akár egy napra is. A kormánynak pedig meg kell hallania a szakma üzeneteit, amelyek az ilyen napokon is megfogalmazódnak. A kereskedelem által foglalkoztatott munkavállalók száma 5,9 százalékkal nőtt 2010 óta, és mára mintegy 3 ezer főnyi munkavállaló hiányzik a szektorból. Ennek megoldása érdekében a szakképzési rendszer átalakítását is fel kell gyorsítani – tette hozzá.

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően elismeréseket is adott át a miniszter, így Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet és Magyar Kereskedelemért Nagydíjat vehették át az arra érdemesek.

Kapcsolódó cikkeink