Gourmet Fesztivál: több mint ötven étterem a Millenáris Parkban
Több mint ötven étterem fogásaival – köztük Michelin-csillagos konyhák ételeivel – találkozhat a közönség május 16. és 19. között a Millenáris parkban a 9. OTP Gourmet Fesztiválon, melynek idei kiemelt témái a paprika, a sercli és a sör lesznek.
A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy minőségi termelőkről – hangsúlyozta az eseménysorozat hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Gourmet fesztivál alapítója.
Gerendai Károly szerint a Gourmet mára hasonló jelentőséggel bír műfajában, mint a Sziget a zenei fesztiválok között.
Nemes Richárd főszervező hozzátette, néhány éve minden Gourmet fesztiválra speciális tematikát is meghirdetnek. A kiemelt fogások után az utóbbi időben egyes alapanyagok kerülnek fókuszba: idén a magyar konyha egyik legfontosabb fűszere, a paprika, a sercli, azaz kenyérvég, valamint a hazai kézműves sörkultúra.
A Gourmet nemcsak Magyarország gasztronómiai kínálatának legjavából nyújt ízeltőt, de mára a térség legjelentősebb gasztrofesztiváljává vált, ezúttal pedig Közép-Európán túl Moszkvából és Szöulból is érkeznek sztárséfek – számolt be.
Exkluzív vacsorát ad az egyik legizgalmasabb osztrák séfként számontartott, két Michelin-csillagos Konstantin Filippou, bemutatkozik a moszkvai Twin Gardens konyháját irányító testvérpár, Iván és Szergej Berezuckij, a szöuli Michelin-csillagos Li Dzsong Guk pedig autentikus koreai ebédet főz.
Bemutatkozik a nem champagne-i klasszikus érlelésű pezsgők egyik legjobbja, a trentinói Ferrari, melynek italaihoz Széll Tamás és Szulló Szabina álmodnak meg fogásokat.
A látogatók átfogó képet kaphatnak a hazai kézművessör-felhozatalról, de klasszikus cseh és belga söröket is találhatnak, a hagyományosan kiállító magyar borászatok, pezsgőházak és pálinkafőzdék mellett.
Újdonság lesz idén a Paprika Pop Up helyszín, ahol három napon át három séf – Tinusz Gábor, Bíró Lajos és Mészáros Ádám készít bográcsos ételeket.
A 14 éven aluliakat három helyszínen várja játszóház és ingyenes programok, de a belépésért sem kell fizetniük.
A rendezvény részletes programja a www.gourmetfesztival.hu honlapon érhető el. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >Nem múló optimizmussal
Kovács Lászlótól, az ipartestület elnökétől, ahogy minden év elején, ezúttal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >