A nagy előd emléke előtt tiszteleg az idei Gálaebéd
Az MVI az immár 7. alkalommal megrendezett hagyományos évzáró Gálaebédjével idén a 170 éve született Dobos C. József emlékének adózik a szakma – az ő munkássága előtt tisztelegnek azok a szakácsok is, akik az ebédet elkészítik. A rendezvény tradíciói szerint az ebéd szervezőbizottsága által felkért szakácsok és cukrászok konkrét feladatait sorsolással döntik el. Ennek megfelelően az idei beosztás a következő:
• executive chef: Bicsár Attila, Sauska 48 Étterem (Villány)
• főétel: Szilvási Mihály, Laposa Borbirtok (Badacsonytomaj)
• meleg előétel: Sallai Zoltán, La Fiesta Party Service (Budapest)
• amuse bouchet + sorbet: Jahni László, Pohner Ádám, Kistücsök Étterem – (Balatonszemes)
• hideg előétel: Nagy Attila, Sándor Béla, Bori Mami (Gyöngyös)
• leves: Jászai Tibor, Gerlóczy Kávéház (Budapest)
• tányérdesszert: Pereszlényi Alexandra, Bagolyvár Étterem (Budapest)
• petit fours: Bodonyi István, Platán Restaurant (Tata)
• barista: Bősze Viktor, Platán Restaurant (Tata)
• sommelier: Varga Norbert, Onyx (Budapest)
Az étrend alapja a Magyar–franczia szakácskönyv receptjei (1881) lesznek, a mai kor technológiájával, annak szellemében és megközelítésében elkészítve, kreatívan tálalva. //
(Dobos C. József munkásságáról lásd külön anyagunkat!)
Kapcsolódó cikkeink
Kedden jelölhet utoljára, ki kapja az idei Gundel-díjat
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >Ilyen volt a Gundel-díjkiosztó MVI gálaebéd – A nap videója
Az előző két évben a pandémia miatt elmaradt ünnepélyes díjátadásokat…
Tovább olvasom >Szavazzon az év Gundel-díjasára!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >