A nagy előd emléke előtt tiszteleg az idei Gálaebéd

Szerző: jungandrea Dátum: 2017. 09. 23. 09:02

Az MVI az immár 7. alkalommal megrendezett hagyományos évzáró Gálaebédjével idén a 170 éve született Dobos C. József emlékének adózik a szakma – az ő munkássága előtt tisztelegnek azok a szakácsok is, akik az ebédet elkészítik. A rendezvény tradíciói szerint az ebéd szervezőbizottsága által felkért szakácsok és cukrászok konkrét feladatait sorsolással döntik el. Ennek megfelelően az idei beosztás a következő:

executive chef: Bicsár Attila, Sauska 48 Étterem (Villány)


főétel: Szilvási Mihály, Laposa Borbirtok (Badacsonytomaj)

meleg előétel: Sallai Zoltán, La Fiesta Party Service (Budapest)

amuse bouchet + sorbet: Jahni László, Pohner Ádám, Kistücsök Étterem – (Balatonszemes)

hideg előétel: Nagy Attila, Sándor Béla, Bori Mami (Gyöngyös)

leves: Jászai Tibor, Gerlóczy Kávéház (Budapest)

tányérdesszert: Pereszlényi Alexandra, Bagolyvár Étterem (Budapest)

petit fours: Bodonyi István, Platán Restaurant (Tata)

barista: Bősze Viktor, Platán Restaurant (Tata)

sommelier: Varga Norbert, Onyx (Budapest)

Az étrend alapja a Magyar–franczia szakácskönyv receptjei (1881) lesznek, a mai kor technológiájával, annak szellemében és megközelítésében elkészítve, kreatívan tálalva. //

(Dobos C. József munkásságáról lásd külön anyagunkat!)

Kapcsolódó cikkeink